bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

Samsung’un Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi Belli Oldu

Samsungun Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi Belli Oldu

Kripto para sektörünün en önemli konularından birisi de şüphesiz madencilik operasyonları. Son dönemde her ne kadar Bitcoin’in fiyatında önemli düşüşler yaşansa da madencilik şirketleri çalışmalarına devam ediyor. Bu noktada çip üreticileri kısmında da önemli adımlar atılıyor. Öyle ki teknoloji devi Samsung, ürettiği Bitcoin madencilik çiplerinin ilk müşterilerini buldu bile.

Samsung'un Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi Belli Oldu

Samsung Bitcoin Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi PanSemi Olacak

Samsung’un en büyük müşterisi Qualcomm, 4nm çipler için sipariş vermişti ancak Güney Koreli şirketin üretim eksikliği nedeniyle iptal edildi. Şirketlerin ayrıca Samsung’un 3nm üretim sürecini Qualcomm’un ihtiyaç duyduğu her an kullanıma sunacağı konusunda da anlaştıkları bildirildi.  

Samsung’un 3nm girişimi, şirketin 7nm ve 5nm çipler oluşturmak için kullanılan geleneksel FinFET işleminden farklı olan Gate All Around (GAAFET) teknolojisine dayanıyor. GAAFET teknolojisi, daha iyi performansa yol açan silikon boyutunu azaltıyor.  

Özellikle 3nm çiplerin odak noktası Bitcoin’in ASIC endüstrisini ve genel SHA256 hash oranını desteklemesi oluyor.

Bitcoin ağındaki hash oranı, önemli kripto para piyasası fiyat düzeltmesine rağmen son aylarda yükseliyor. Finbold tarafından bildirildiği üzere, hash oranı Mayıs ayında 220 EH/s ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra Haziran ayında 215 EH/s civarında sabitlendi. 

Bununla birlikte Bitcoin madencilik çip üretiminde de rekabet artıyor. Örneğin, Intel, Blockscale adlı yeni bir kripto para madenciliği çipinin piyasaya sürüldüğünü duyurmuştu. Şirkete göre çip, SHA-256 karmasında daha fazla enerji verimliliği vaat ediyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala