bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

Sam Bankman-Fried’a 220 Milyon Dolarlık Anlaşma İçin Dava

Sam Bankman Frieda 220 Milyon Dolarlik Anlasma Icin Dava

FTX yönetimi, iflastan önce yapılan 220 milyon dolarlık anlaşma nedeniyle Sam Bankman-Fried‘a dava açtı. SBF ve 2 yöneticinin anlaşma sürecinde özen göstermedikleri belirtildi. 220 milyon dolara satın alınan Embed şirketine en yüksek 1 milyon dolarlık teflik geldi.

Sam Bankman Frieda 220 Milyon Dolarlik Anlasma Icin Dava2

Sam Bankman-Fried’a Embed Davası

FTX avukatları, şirketin eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Zixiao Wang ve Nishad Singh’e hisse senedi platformu Embed’in satın alınma süreci için dava açtı. FTX, 3 ismi 220 milyon dolarlık davada gerekli özeni göstermediğini savunuyor. Satın alma sürecinde hiç durum tespiti yapılmadığı iddia edildi. FTX‘in iflasının ardından Embed ve diğer varlıkların satışı onaylanmıştı. Embed için gelen teklif ile satın alınan rakam arasındaki uçurum dikkat çekti. Şirket için en yüksek teklif 1 milyon dolar oldu. Embed’e 12 kuruluş ilgi gösterirken, en yüksek teklifi eski CEO’su Michael Giles verdi.

Şirketin yeni yönetiminin avukatları, teklif verenlerin değerlendirmeleri sonucunda platformun değersiz olduğunu anladıklarını ifade etti. Avukatlar, FTX Group ve FTX Insiders’ın Embed’i satın almadan önce değerlendirme zahmetine katlanmadıklarını dile getirdi. Embed’in FTX’e satıldığı süreçte Giles’in 157 milyon dolar aldığı iddia edildi. Ayrıca, FTX tarafı eski yöneticileri dolandırıcılık ile suçladı. FTX’in yeni yönetimi, iflas başvurusunun ardından kayıp fonları geri almak için çalışmalarını sürdürüyor. Borsanın yeniden aktif hale getirilmesi olasılığı da değerlendiriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala