bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Sam Bankman-Fried, Suçlamaların Düşürülmesini İstedi

FTXten Sam Bankman Fried 22 Milyar Dolarlik Transfer 2

İflas eden kripto borsası FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), mahkemeden aleyhindeki suçlamaların düşürülmesini talep etti. SBF’nin talebinde üçü hariç bütün suçlamaların düşürülmesi istendi. SBF tarafı emtia ile menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para suçlamalarını ise reddetmedi.

sam bankman friedin babasi dava icin avukat tuttu 2

SBF, Hakkında Suçlamaların Kaldırılmasını Talep Etti

Sam Bankman-Fried‘ın (SBF) avukatları, 8 Mayıs’ta New York Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ile emtia ve menkul kıymet dolandırıcılığı ile kara para aklama dışındaki suçlamaların düşürülmesini talep etti. Bahamalar’da yakalanan SBF, hakkında 8 suçlama bulunuyordu. SBF tarafı şubat ayından bu yana eklenen beş suçlamanın Bahamalar ile ABD’nin iade anlaşmasını ihlal ettiğini savunuyor. Suçlamalar arasında FTX ve Alameda üzerinden banka dolandırıcılığı da bulunuyor.

SBF, son olarak Çin hükümet yetkilisine 40 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanmıştı. Lisanssız para aktarma ve yasa dışı siyasi faaliyetler ile ilgili suçlamalar yer alıyor. SBF’nin avukatlarının, emtia dolandırıcılığı, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlamalarını reddetmemesi de dikkat çekti.

Aralık ayından bu yana ev hapsinde tutulan SBF’nin kefalet koşulları sıkılaştırılmıştı. Geçen gün kefalet koşulları çerçevesinde SBF’nin ebeveynlerinin telefonlarının dinlenmesi onaylanmıştı. SBF’nin yakın çevresindekiler yöneltilen suçlamaları kabul etmiş ve savcılarla iş birliği yapmıştı. SBF ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala