bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.60 2.48%
bnb
BNB (BNB) $ 607.87 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 146.76 6.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528288 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476243 4.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151648 6.04%

Sam Bankman-Fried: Para Çalmadım ve Zulalamadım

sam bankman fried para calmadim ve zulalamadim

İflas eden kripto para borsası FTX ile kurucusu Sam Bankman-Fried gündemden düşmüyor. Sam Bankman-Fried (SBF), Alameda’nın FTX fonlarını kullandığına dair iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Söz konusu iddialarla herhangi bir ilgisi olmadığını belirten SBF, John Ray’i CEO olarak ataması için kendisine baskı yapıldığını açıkladı. Bankman-Fried, kripto para borsasının iflasına ilişkin yöneltilen iddiaları da büyük ölçüde reddetti.

sam bankman fried para calmadim ve zulalamadim2

Sam Bankman-Fried’dan Alameda Açıklaması

Alameda ile ilgili iddialara ilişkin SBF, “Para çalmadım ve kesinlikle milyarları zulalamadım. Neredeyse tüm varlıklarım, FTX müşterilerini desteklemek için kullanılabilir durumdaydı ve hala kullanılıyor. Örneğin, Robinhood’daki kişisel hisselerimin neredeyse tamamına yakınını ya da yasal gider tazminatım yerine getirilirse yüzde 100’ünü müşterilere vermeyi teklif ettim” ifadelerini kullandı.

Bankman-Fried, bugün Substack’te yayımladığı bir gönderide, FTX US’nin Bölüm 11 iflas başvurusu yaptığı sırada elinde yaklaşık 350 milyon dolar nakit olduğunu belirtti ve ‘tamamen ödeme gücüne sahip’ olduğunu iddia etti.

FTX, dün farklı varlıklarda 5 milyar dolardan fazla nakit ve kripto kurtadığını açıkladı. Adalet Bakanlığı da SBF ile Gary Wang’in Robinhood hisseleri ile ilgili harekete geçmişti. Bakanlık, 456 milyon dolarlık Robinhood hisselerine resmi olarak el koymuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala