bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Sam Bankman-Fried, Hapse Atıldı

sam bankman fried hapse atildi 2

Bir zamanlar en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dün Bahamalar’da tutuklandı. Sam Bankman-Fried’in tutuklanmasının ardından kefaretle serbest kalabileceği iddia edilirken, son bilgilere göre Sam Bankman-Fried hapse atıldı.

Sam Bankman-Fried’in Kefaletle Serbest Bırakılması Reddedildi

Reuters, Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’daki bir sulh yargıcının kefalet başvurusunu reddetmesi ve Islah Departmanına göndermesinin ardından, Sam Bankman-Fried’in hapse atılacağını söyledi.

FTX’in gözden düşmüş olan eski CEO’su kaçma riskinin bulunması ve olayların devam etmesi sebebiyle en az 8 Şubat 2023 tarihine kadar hapiste kalacak.

Sam Bankman-Fried’in tutuklanmasının ardından günün erken saatlerinde ABD Adalet Bakanlığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) bir yığın suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Son olarak bugün gerçekleştirilen ABD Temsilciler Meclisi duruşmasında, FTX çöküşüyle ilgili olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanının da sorumlu olacağı konuşuldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala