bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Sam Bankman-Fried: FTX’e Özel Muamele Yapıldı

Buyuk borclanma limitlerinin kaynaginin Alamedanin diger finansal gruplar ilgi gostermeden once kurulusunda FTXte ana likidite saglayicisi rolunden kaynaklandigini soyledi.

Son dönemde kripto dünyasının en tartışması isimlerinden birisi olan FTX‘in kurusucu Sam Bankman-Fried, yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerinde tutmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Financial Times’e konuşan FTX kurusucu, Alameda Research’e FTX’in diğer müşterilerine kıyasla çok daha yüksek borçlanma limitleri tanındığı açıkladı.

Sam Bankman-Fried: FTX'e Özel Muamele Yapıldı

Sam Bankman-Fried’a Göre FTX’e Özel Muamele Yapıldı

Binance ile arasında yaşanan gerginlik ve devamında müşteri fonlarının izin kullandığı için çekim işlemlerini gerçekleştiremeyen FTX, deyim yerindeyse birkaç gün içerisinde sektörden silindi. Binlerce müşteri ve yüzlerce şirketi madur eden bu kriz, beraberinde birçok gizli kapıları da aralamış oldu. Sık sık açıklamaları ile konu hakkında yeni bilgileri gün yüzüne çıkaran Sam Bankman-Fried, son olarak Financial Times’ta yaptığı konuşma ile gündeme geldi.

Sam’e göre Alameda Research‘e, FTX‘in diğer müşterilerine kıyasla çok daha büyük borçlanma limitleri verildi. Doğal olarak bu şirketler üzerinden FTX de birçok limitte özel muamele gördü. Sam her ne kadar diğer müşterilerle karşılaştırıldığında limitlerin ne kadar büyük olduğunu belirtmese de, bu farkı sürekli vurgulaması dikkat çekti.

Bununla birlikte Sam, bu büyük borçlanma limitlerinin kaynağının, Alameda’nın diğer finansal gruplar ilgi göstermeden önce kuruluşunda FTX’te ana likidite sağlayıcısı rolünden kaynaklandığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala