bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,397.25 5.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.45 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 554.17 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.01 9.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49826 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457587 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152271 4.73%

Salgın Çalışmaları İçin Singapur’da Blockchain Sağlık Pasaportu Geliştiriliyor

Salgin Calismalari Icin Singapurda Blockchain Saglik Pasaportu Gelistiriliyor 1

Singapur, kamu yönetiminde blockchain uygulamalarına devam ediyor. Salgın çağında Singapur, sağlık çalışmalarını sağlayabilecek altyapı için blockchain teknolojisine dönüyor. 30 Eylül tarihli bir rapora göre, devlete ait yatırım şirketi SGInnovate ve Singapurlu start-up Accredify yeni bir blockchain destekli dijital sağlık pasaportu geliştirdi.

Kişisel tıbbi verilerin blockchain ile güvenli bir dijital cüzdanda saklanmasına izin veren uygulama üzerinde geliştirme çalışmaları Mayıs ayında başladı. Temmuz ayında başarılı bir pilot uygulama ile COVID-19 taburcu notları, sürüntü sonuçları, bağışıklık kanıtı ve aşılama kayıtları dahil olmak üzere uygulamanın dijitalleştirilmiş sağlık hizmeti belgelerini 1,5 milyondan fazla kez yönetip doğrulayabildiğini gösterdi.

Pilot sağlık pasaportu uygulaması, Singapur Manpower Bakanlığı’nın FWMOMCARE uygulamasında yeni bir özellik olarak tanıtıldı. FWMOMCARE, pandemi sırasında göçmen işçilerin günlük sağlık durumlarının izlenmesine ve raporlanmasına yardımcı olmak için Mayıs ayında başlatılan bir mobil uygulamadır.

Dijital sağlık pasaportu uygulaması, Singapur hükümetinin CIO ofisi GovTech tarafından geliştirilen, blockchain kullanarak belgelerin noter tasdiki için açık kaynaklı bir çerçeve olan Open Attestation platformu üzerine inşa edildi.

SGInnovate’in girişim geliştirme müdür yardımcısı Simon Gordn, “Pandemi, Singapur’un sağlık hizmetleri sektörünü test ederken, tıbbi kayıtların büyük ölçekli yönetiminde bir boşluk belirledik” dedi. “Güvenilir bir kimlik doğrulama sürecini mümkün kılan bir çözümü hızla geliştirmek istedik,” diye ekledi.

SGInnovate ve Accredigy ortak bir açıklamada, uygulamanın kaybolabilecek veya üzerinde oynanabilecek kağıt tabanlı belgelere olan bağımlılığı ortadan kaldıracağını söyledi. SGInnovate şöyle açıkladı:

“Digital Health Passport, her tıbbi belge için kurcalamaya karşı korumalı kriptografik korumalar oluşturmak için blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Kullanıcılar, dijital kayıtları bir mobil uygulama aracılığıyla otomatik olarak doğrulayabilir ve hızlı ve sorunsuz bir doğrulama süreci için QR kodu aracılığıyla yetkililere sunabilir.” 

Şirket, hassas belgeleri yönetmek için daha fazla şeffaflık, güvenlik ve gizlilik sunduğu ölçüde, sağlık verileri alanında blockchain teknolojisinin temel avantajlarının altını çizdi.

Daha önce bildirildiği gibi, dünya çapında çeşitli şirketler ve kuruluşlar salgın sırasında ekonomilerini açmaya çalışırken dijital sağlık pasaportları ve dijital kimlik yönetimi için blockchain çözümlerini araştırıyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala