bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,311.77 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,172.89 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 602.11 0.30%
solana
Solana (SOL) $ 154.29 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550698 2.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.510768 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158103 2.29%

SAFU Nedir? Kripto Dünyasında Ne Anlama Geliyor?

safu nedir binance

Kripto para dünyasına çok özgü olan bazı çarpık terminolojiler bulunmaktadır.

Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgilenen insanların bir kısmı ilk günlerde, bu terminolojiler hakkında hiçbir şey bilmediği için kendini dışlanmış hissediyor. Telegram ve WhatsApp’ta birkaç kripto paralarla ilgili grup ve kanala katıldıklarında, daha önce duymadıkları kelimeleri duymak onlar için işleri daha da kafa karıştırıcı hale getirebiliyor.

Ayrıca, insanların telefonlarında otomatik düzeltme özelliği olmasına rağmen, “HOLD” yerine “HODL” gibi terimleri bilerek yanlış yazdığını görmüş olmanız da olası.  

Ama bu neden böyle?                           

Kripto topluluğu, kripto ekosistemine yeni terimler getirmekle gurur duyuyor.

O halde bugün sık sık duyabileceğiniz, fazlasıyla popüler bir kripto argosuna göz atalım.

SAFU veya Safu Binance Nedir?

SAFU, kripto ekosisteminde “güvenli”yi belirtmek için kullanılan bir terimdir.

Safu terimini ilk kez kullanan kişi, Binance CEO’sunun Temmuz 2018’de “Fonlar güvende” (Funds are safe) diyerek tweet atmasının ardından bu komik videoyu yapan Bizonnaci YouTube kanalıydı.

Funds Are Safu

Bu bir şekilde bir çeşit kripto argosuna dönüştü.

Binance’in ayrıca Binance borsa kullanıcılarını korumak için ‘SAFU’ adlı bir fon oluşturdu. Binance bu konuda şunları söylüyor:

Tüm kullanıcıların gelecekteki varlıklarını korumak için Binance, Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (Secure Asset Fund for Users, SAFU) oluşturacaktır. 07/14/2018 tarihinden itibaren, olağanüstü durumlarda kullanıcılarımıza ve fonlarına koruma sağlamak için, alınan tüm işlem ücretlerinin %10’unu SAFU’ya tahsis edeceğiz. Bu fon ayrı bir soğuk cüzdanda saklanacaktır.

O zamandan beri kripto topluluğu, acil bir durumda kripto borsasında fonlarının güvende olup olmadığını belirtmek veya sormak için “Safu” terimini kullanmaya başladı.

Bazı insanlar Safu’nun “güvenli” kelimesinin bir yazım hatası olduğunu düşünür, ancak aslında durum bu değildir ve Urban Dictionary’de bile anlamı yinelenir:

SAFU Milestone

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala