bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Saddle Finance, Hacklendi! 10 Milyon Dolar Çalındı

saddle finance hacklendi 10 milyon dolar calindi

Kripto para dünyasında özellikle DeFi alanında çok fazla hack durumu ile karşılaşıyoruz. Bu kez bir hack haberi de Stabilcoin ticareti için merkezi olmayan bir borsa olan Saddle Finance‘den geldi.

Saddle Finance Saldırıya Uğradı! Kayıp 3.540 ETH

Son zamanlarda birçok hack olayı ile karşılaşmaya başladık. Bu kez saldırıya uğrayan isim merkezi olmayan bir borsa olan Saddle Finance oldu. Saddle Finance, resmi Twitter hesabı üzerinden hack olayı ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Detay vermek gerekirse bilgisayar korsanı, söz konusu saldırıyı sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Elde edilen zincir üzerindeki verilere göre yaklaşık 3.540 Ethereum (10 milyon dolar) elde etti.

Saddle Finance, yaptığı açıklamada ekibinin “olası bir istismar” araştırdığını söyleyerek hack olayını doğruladı:

Ekip olası bir açığı araştırıyor ve havuzdan para çekme işlemlerini duraklatıyor.

Olayı ilk fark eden ve Saddle’ı bilgilendiren BlockSec adlı bir akıllı sözleşme denetim firması oldu. BlockSec, flashbot adı verilen zincir dışı arbitraj botlarını kullanarak hack olaylarını tespit edebilen ve önden çalıştırabilen bir dahili sistemle hackerdan 3,8 milyon dolar kurtarmayı başardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala