bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Rusya’nın Yeni Kripto Para Yasası Kullanıcıların Cüzdanlarını Bildirmelerini Gerektiriyor

Rusyanin Yeni Kripto Para Yasalarina Gore Kullanicilarin Cuzdanlarini Bildirmelerini Gerektiriyor 1

Yerel bir medya kuruluşu olan RBK’nın bugün bildirdiğine göre Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para cüzdanlarının kullanımına ilişkin katı önlemler getiren Rusya yasalarının yeni bir versiyonunu hazırladı. Duyuru, Rusya’da kripto para işlemlerini daha önce yasaklamak için yapılan bir girişimin ardından, ancak raporda bu yeni değişikliğin Ocak 2021’de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Yeni yasaya göre, Rusya’daki kripto para kullanıcıları, cüzdan cirosu bir yılda 100.000 rubleyi (yaklaşık 1.300 $) aşarsa, cüzdan adreslerini ve işlem geçmişini Rus vergi makamlarına bildirmek zorunda kalacak. Bu bildirilmezse, kullanıcılar üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak ve kripto para suçları söz konusu olduğunda, yeni yasa kullanıcıları ağır cezalarla suçlayacak.

RBK, yasanın ruble ve Rus IP adreslerini içeren tüm işlemleri vergi makamlarına bildirmesi gereken tezgah üstü (OTC) kripto para birimi bayilerine hitap ettiğini de sözlerine ekledi.

Rusya Maliye Bakanlığı’na göre, yetkililer kripto para birimlerinin en çok vergi kaçakçılığı ve kara para aklama için kullanıldığını iddia ettiğinden, bu son yasalar ulusun kripto para birimiyle ilgili yasadışı faaliyetleri ve suçları engellemesine yardımcı olacak.

Dijital varlıklarla ilgili önceki taslak yasa tasarısı, yedi yıla kadar hapis cezası da dahil olmak üzere, Rusya’daki kripto para işlemlerini kolaylaştırmak için sert cezalar istedi. Ayrıca, yeni değişiklik, aynı vergileri getirmek için dijital para birimini bir varlık olarak tanımayı önerdi.

Yasaların, kripto para şirketlerinin Rusya pazarlarına ulaşmasını engelleyip engellemeyeceği, özellikle kripto para borsası Huobi’nin ülkenin katı kripto yasalarına rağmen Rusya’da ticaret uygulamasını başlattıktan sonra spekülasyona girdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala