bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

Rusya’dan Kripto Para Hamlesi

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu haftanın öne çıkan haberleri Avalanche ağındaki yeni hack saldırısı, Ethereum’un Bellatrix güncellemesi ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor?

Güney Kore merkezli LG Electronics, 2022’nin üçüncü çeyreğinde “Wallypto” adlı ilk kripto cüzdan uygulamasını piyasaya süreceğini duyurmuştu. LG bu kez, Hedera ağında LG Art Lab adlı NFT platformunu piyasaya süreceğini açıkladı. Öte yandan LG, sadece Hedera Hashgraph üzerindeki NFT’leri destekleyecek.

Bir süredir kripto paralarla ilgilenen Rusya’dan konuya ilişkin önemli bir hamle geldi. Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, kripto paraların uluslararası ticarette kullanılmasının bir mecburiyet olduğunu açıkladı. Ancak regülasyon konusunda merkez bankasıyla görüş ayrılıklarına sahip olduklarını belirtti.

Metaverse alanındaki iş birlikleri artış göstermeye başladı. Renault Korea, metaverse üzerinde dijital otomotiv deneyimleri sunmak için The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Kripto para borsası Binance, kullanıcılarının üç stablecoin üzerindeki varlıklarını kendi stablecoin’i olan BUSD’ye dönüştüreceğini açıkladı.

Ethereum Blockchain ağının Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçişi için ilk adım tamamlandı. Merge’ün gerçekleşmesi için atılması gereken ilk adım olan Bellatrix yükseltmesi 144896. epoch’da başarıyla gerçekleştirildi.

Blockchain siber güvenlik şirketi CertiK tarafından elde edilen bilgilere göre; Avalanche ağında “flash loan” saldırısı gerçekleşti. İddiaya göre hackerlar, ağdan 370 bin dolar çaldı. Saldırganlar bunu gerçekleştirebilmek için ise Avalanche ağında yer alan bir akıllı sözleşmeden yararlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala