bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

Rusya Merkez Bankası Kripto Ödemelerine Yeşil Işık Yaktı

rusya merkez bankasi kripto odemelerine yesil isik yakti

Kripto para birimleri Rusya’nın en çok tartışılan konularından birisi olmaya devam ediyor. Rusya Merkez Bankası başkanı yaptığı açıklamada, Rus finansal sistemine nüfuz etmedikleri sürece kripto para birimlerinin uluslararası ödemelerde kullanılabileceği açıkladı.

Rusya Uluslararası Ödemelerde Kriptoya Sıcak Bakıyor

Kısa bir süre önce Rusya’nın en büyük bankalardan birisi olan Sber’in dijital varlık hizmetini Temmuz ortalarında başlatacağını sizlere aktarmıştı. Rusya’da tartışılan önemli konulardan birisi olan uluslararası ödemelerde kripto para birimlerinin kullanılması hakkında Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina açıklamalarda bulundu. Nabiullina açıklamasında, kripto para birimlerinin Rusya Federasyonu’nun finansal sistemine nüfuz etmemeleri şartıyla uluslararası ödemeler için kullanılabileceğini dile getirdi. Nabiullina açıklamasında ödemeler için kullanılacak olan kripto para birimlerinde yüksek fiyat dalgalanmalarının olabileceğini şu sözlerle dile getirdi:

Kripto varlıklar organize pazarlarda işlem görmemelidir çünkü bu varlıklar potansiyel yatırımcılar için çok değişken ve risklidir.

Nabiullina Rus borsalarında listelenen dijital paraların, yatırımcıları korumak için tasarlanmış tüm düzenlemeleri sağlamasının şart olduğunu belirtti. Nabiullina ayrıca alım satımın yapıldığı kripto varlıkların arkasındaki projelerin arkasında sorumlu bir kişi ya da bilgi gereksinimlerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Rusya Maliye Bakanlığı finansal politika departmanı başkanı Ivan Chebeskov da kripto paraları diğer ülkeler ile barter ticarette kullanmayı değerlendirdiklerini açıkladı. Tabii bunun için dijital varlıkların yasallaşması gerekiyor.

rusya merkez bankasi kripto odemelerine yesil isik yakti 2

Rusya Merkez Bankası başkanının bu açıklaması, geçtiğimiz ay yardımcısı Ksenia Yudaeva’nın Rusya Merkez Bankası’nın “uluslararası işlemlerde ve uluslararası finansal altyapıda” merkezi olmayan kripto para birimlerinin kullanımına karşı olmadıklarını açıklaması sonrasında, düzenleyicinin finansal genişlemenin ortasında kripto ödemeleri konusuna da Rusya’nın kripto yaptırımı duruşunun yumuşadığının sinyalini veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala