bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

Rusya Kripto Paralarda Düzenlemenin Eşiğinde

Rusya Kripto Paralarda Duzenlemenin Esiginde 1

13 Ekim’de Rusya merkez bankası dijital ruble hakkında bir belge yayınladı.

31 Temmuz 2020’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni bir yasa tasarısı imzaladı. Bu yasa “dijital finansal varlıklar” terimini de beraberinde getiriyor.

Rusya düzenleyicilerinin paylaştığı bir belge, dijital rublenin nakit ve dijital paranın özelliklerini potansiyel olarak birleştirebileceğini ve kabul edilirse Rusya’nın ulusal para biriminin üçüncü biçimi olacağını vurguluyor.

Bu durumda, vatandaşlar ve işletmeler Rusya’nın merkez bankası ile doğrudan mali ilişki içinde olacaktır. Dahası, kağıt ve sabit paralar dahil olmak üzere; dijital ruble ve kripto para birimleri arasında net bir ayrım olacaktır.

Bununla birlikte, dijital rublenin teknik niteliği tam olarak belirtilmemesine rağmen düzenleyiciler, blockchain teknolojisi üzerine inşa edilebileceğini belirtiyor. Belgeye göre:

“Merkez Bankası Dijital Para Birimi, dağıtılmış defter teknolojisinin uygulanmasıyla öngörülebilir.”

Moskova, Kripto Para Düzenlemesinin Kavşağında

Rusya merkez bankası, “kripto para birimi” kelimesini kullanmaktan kaçınıyor ve yeni CBDC’yi (merkez bankası dijital para birimi) bir “token” olarak sınıflandırıyor. Bu, Rusya’nın hala Bitcoin gibi kripto para birimleri ile ilgili kesin düzenleme çerçevesini tanımlama sürecinde olduğunun altını çiziyor.

Her halükarda, Bitcoin sahiplerinin merkez bankasının talep ettiği şekilde Rusya ekonomisinde bir ödeme yöntemi olarak kullanmaları yasaklanacak. Aynı zamanda, Bitcoin’in bir yatırım varlığı olarak kaderi de yakın gelecekte kararlaştırılacak.

Rusya hükümeti yeni teknolojilere açık ve 23 Eylül’de Başbakan yardımcısı Andrew Belousov, Rusya hükümetinin geliştireceği yeniliklerden biri olarak blok zincirinden bahsetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de daha önce bu hususu vurgulamıştı:

“Rusya sadece bir ülke değil, eşsiz bir medeniyettir. Bu medeniyeti korumak istiyorsak, yüksek teknolojilere ve gelecekteki gelişimlerine odaklanmalıyız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala