bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

Rusya, Kripto Düzenlemelerini 2022’de Sonuçlandırmak İstiyor

rusya kripto duzenlemelerini 2022de sonuclandirmak istiyor

Rusya, kripto para birimleriyle çalışan çevrimiçi kurumlarla alakalı düzenlemelerin 2022’de sonra ermesini bekliyor. Rusya Federal Finansal İzleme Servisi (Rosfinmonitoring) müdür yardımcısı Herman Neglyad‘ın yaptığı açıklamaya göre, kripto para birimleri gibi sanal varlıklar Rusya için risk faktörü.

2018’de kabul edilen ulusal risk değerlendirmesi sonrası, Rosfinmonitoring yetkililerinin kara para finansmanı ile ilgili riskleri yönetme çabalarının devam ettiğini belirtelim. Risk yönetimi ve 2022’de alınması beklenen düzenleme kararları ile ilgili Rosfinmonitoring müdür yardımcısı Neglyad şu cümleleri kurdu:

Sanırım önümüzdeki yıl tamamlamamız gereken bir tartışmamız olacak. Finansal Eylem Görev Gücü standartları çerçevesinde belirlenmesi gerekilen kararlar olduğu kesin.

rusya kripto duzenlemelerini 2022de sonuclandirmak istiyor 2

Rusya, Kripto Değiştiricileriyle İlgili Düzenlemelerin Gerekli Olduğu Kanaatinde

Rosfinmonitoring yetkilileri, kripto para birimleriyle alakalı sıkı düzenlemeler alma yolunda. Rosfinmonitoring yöneticisi Herman Neglyad, Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) için bu düzenlemeler kapsamında aksiyon alınması gerektiğini belirtti. FATF, bu kapsamda iki farklı düzenleme alternatifi sundu. Buna göre kurum; kripto platformlarının kayıt yolu ile yasaklanması ya da, bu platformların faaliyetlerinin yasaklanması fikrinde.

Rusya Federasyonu, kripto para birimleriyle alakalı aldığı bazı kararları “Dijital Finansal Varlıklar Hakkında” kanunuyla kısmen düzenlemişti. Bu düzenelemeye ek olarak farklı alt başlıklarda da kararlar alınması gerektiği düşünülüyor. Düzenleme yapılması gerekilen başlıklar; kripto madenciliği, kripto vergilendirmesi, kripto paranın ticareti ve ödemelerde kullanılması gibi konulardan oluştuğu bildirildi.

Rusya Merkez Bankası yetkilileri, bitcoin gibi kripto varalıklarla ödeme yapılmasına karşı olduğunu ifade etti. Rusya Merkez Bankası, merkeziyetsiz dijital para birimlerinin Rus yaslarınca “para vekili” olarak sayıldığını bildirdi. Bu bağlamda, geçen ay bazı kripto para platformları bu yasalar altında değerlendirmeye alındı. Bahsi geçen platformlar halka; kripto para ile takas, ödeme, transfer gibi işlemler sunması sonucu kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala