bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Rusya, Ethereum Tabanlı Kripto Para Geliştiriyor

rusya ethereum tabanli kripto para gelistiriyor

Bir süredir kripto para piyasasına olumlu yaklaşan Rusya, 2023’de uluslararası ödemelerde kripto paraların kullanımına başlayacağını açıklamıştı. Bu kez Rusya’nın Ethereum tabanlı bir kripto para geliştireceği belirtildi.

Rusya’dan Cryptoruble Atağı

Kripto para piyasasını ilgiyle takip eden Rusya’dan yeni bir kripto para haberi geldi. Geliştiriciler, Rusların küresel borsalara erişimini iyileştirebilecek ve sınır ötesi ödemeler için kullanılabilecek bir “kripto para birimi” üzerinde çalışıyor. Projenin arkasında yer alan DeFi platformu Indefibank, tokenin ulusal itibari paraya sabitleneceğini ancak devlet tarafından oluşturulacak dijital rubleden bağımsız olacağını açıkladı.

rusya ethereum tabanli kripto para gelistiriyor

DeFi bankacılık platformu Indefibank’ın CEO’su Sergey Mendeleev, Blockchain Life 2022 konferansı sırasında yaptığı açıklamada, Rusya’da Ethereum tabanlı kripto para birimi başlatmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Rusya’nın Ethereum tabanlı yeni kripto para biriminde toplam arz, doğrudan teminattaki miktara bağlı olacak. Indefibank, özel şahıslar arasındaki potansiyel pazarın büyüklüğünü 5 ila 10 milyar ruble (yaklaşık 82 – 160 milyon dolar) arasında olmasını tahmin ediyor.

Cryptoruble geliştiricileri, kripto topluluğunun diğer üyelerinin girişime katılmasını ve projenin gelecekte bağımsız bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) haline gelmesini bekliyor. Cryptoruble’ın, Rusya Merkez Bankası tarafından oluşturulan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgisi olmayan bir ödeme aracı olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala