bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,173.19 3.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.86 2.54%
bnb
BNB (BNB) $ 605.24 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 5.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525178 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472302 5.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150763 5.41%

Rusya, Dijital Ruble Lansmanını Erteleme Kararı Aldı

rusya cbdc kullanarak sinir otes

Birçok üke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Son olarak Rusya Merkez Bankası’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilotunun kullanıma sunulması süresiz olarak erteleniyor. Ancak, katılımcı bankalar teste başlamaya hazır olduklarını belirtmişlerdi.

Rusya, Dijital Ruble Lansmanını Erteledi

Rusya’da CBDC pilot uygulaması daha önceden de belirtildiği gibi 1 Nisan tarihinde başlamayacak. Bunun sebebi olarak, özel mevduat Federal Meclisi’nin alt dalı olan Devlet Duması yalnızca ilk okumadan geçti. TASS’a göre mevzuat, mayıs ayı itibariyle aktif olabilir.

rusya fGak cover

Pilot uygulamaya katılan özel bankaların sayısı da 15’ten 13’e yükseldi. Bazı banka çalışanlarının yanı sıra ülkenin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Ingosstrakh, CBDC perakende ödemeleri için test katılımcısı olacaktı.

Banka yöneticileri projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sinara Bank’ın inovasyon direktörü Vitaly Kopysov gazetecilere şunları söyledi:

Akıllı sözleşmelerin kullanılması, bankaların operasyonel yükünü azaltmalı ve anlaşmaları şeffaf hale getirmeli, bu da yalnızca hükümetin ve bankaların fonlarının kötüye kullanılması olasılığını azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda mevcut sözleşmeler üzerindeki kontrolü basitleştirecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala