bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Rusya Devlet Bankası VTB, Ülkenin İlk Dijital Varlık Anlaşmasını Gerçekleştirdi

rusya devlet bankasi vtb ulkenin ilk dijital varlik anlasmasini gerceklestirdid

Rusya kripto para birimleri ile ilgili olarak yeni gelişmeler ile gündeme gelmeye başladı. Son olarak Rusya Devlet Bankası VTB ve fintech firması Lighthouse, Rusya’nın ilk dijital varlık anlaşmasını gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Bankası VTB’den Dijital Varlık Anlaşması

Rusya Devlet Bankası VTB ve fintech firması Lighthouse, Rusya’nın ilk dijital varlık anlaşmasını gerçekleştirdi. Bunun yanında Şubat ayında Blockchain platformu Atomyze Rusya’nın, merkez bankasının kripto para birimlerine yönelik şüphelerini uzun süredir dile getirdiği, finansal istikrar endişelerini öne sürerek ve ticaretin tamamen yasaklanmasını savunan bir ülkede dijital varlıkları takas etmesine yasal olarak izin verildi.

rusya devlet bankasi vtb ulkenin ilk dijital varlik anlasmasini gerceklestirdiDF

Lighthouse ve Rusya’nın en büyük kredi kuruluşu Sberbank, bu tür bir lisansa sahip olan diğer şirketler arasında yer aldığını da belirtelim. VTB, işlemin kısa vadeli ticari tahvil ihracına benzer olduğunu söyledi. Burada ihraççının borç havuzu, bu durumda mühendislik şirketi Metrowagonmash, Lighthouse platformunda tokenleştirildi ve VTB Factoring tarafından satın alındı.

VTB, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu şekilde, nakit ile güvence altına alınan dijital finansal varlıkların ilk ihraç ve yerleştirmesi yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala