bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Rusya, CBDC Kullanarak Sınır Ötesi Ödeme Sistemi Geliştiriyor

rusya cbdc kullanarak sinir otes

Son dönemde kripto varlıklar konusunda ılımlı politikalar izleyen Rusya, dijital ruble çalışmalarını hızlandırmış durumda. Merkez bankası açıklamasına göre, hedefleme teknolojisine sahip dijital ruble, kamu harcamalarının verimliliğini artıracaktı. Çıkan son haberlere göre; Rusya, Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak devam eden yaptırımların ortasında bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanarak, sınır ötesi bir ödeme sistemi geliştirmeye başlayacak.

Rusya, Yaptırımlar Sürerken CBDC Sistemi Üzerinde Çalışmaya Başlayacak

Rusya dijital ruble çalışmalarını hızlandırıyor. Rusya Merkez Bankası son para politikası güncellemesinde, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesi planlanan tarih açıklanmıştı. Tüm gelişmelerin beraberinde Rusya, yaptırımlar sürerken CBDC yerleşim sistemi üzerinde çalışmaya başlayacağını açıkladı.

rusya cbdc kullanarak sinir otesi odeme sistemi gelistiriyorasefsd

Yerel medya kuruluşu Kommersant tarafından yayınlanan bir habere göre; Rusya’nın dijital rublesi ile ilerleme planlarının 2023’ün ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor ve Rusya merkez bankasının iki olası sınır ötesi yerleşim modeli üzerinde çalışmasını görecek.

Önerilen ilk model, çeşitli ülkelerin CBDC sistemlerini entegre etmek için Rusya ile ayrı ikili anlaşmalara girdiğini görüyor. Her anlaşma, ülkeler arasındaki varlıkların dönüştürülmesi ve transferinin anlaşmaların kurallarına uygun olmasını sağlamak için yapılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala