bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,980.87 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,061.32 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 548.62 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 136.64 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498083 1.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453974 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 3.56%

Rusya, Bitcoin Madenciliğini Kontrol Altına Alacak

rusya bitcoin madenciligini kontrol altina alacak

Ukrayna işgali sonrasında pek çok devletin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, kripto para dostu politikalara yöneliyordu. Rusya uluslararası ödemelerde kripto para birimi kullanmayı ciddi ciddi masaya yatırırken, ülke Bitcoin (BTC) madencilik faaliyetlerini kontrol altına almak için çalışmalar yürütüyor.

Rusya Bitcoin Madencilik Faaliyetlerini Sınırlandıracak

Rusya son dönemde kripto para birimlerine ve Blockchain’e yakın politikalarıyla biliniyor. Ülkede kısa bir süre önce kripto para birimleri mahkeme tarafından bir varlık olarak tanımlanırken, ülkede kripto para ödemeleri uluslararası ödemelerde kullanılmasına da sıcak bakılıyor.

Ülkede Bitcoin madencilik faaliyetleri de gri bir bölgede yapılıyor. Ülkedeki Bitcoin madencilik faaliyetleri toplam elektrik tüketiminin yüzde 2’sini tüketirken, bu durum ülkede tarımda kullanılan elektrik tüketiminden daha fazla. Rusya’daki Bitcoin madenciliğinin elektrik tüketimi artmaya devam ettiği için ülkede Bitcoin madenciliğinin kontrol altına alınması planlanıyor.

rusya bitcoin madenciligini kontrol altina alacak 2

Geçtiğimiz günlerde kripto para birimleri hakkında açıklama yapan Rusya Başbakanı Mihail Mizustin, “Hükümet ve merkez bankası kripto para birimlerinin kabul edilmesi için çalışmalar yürütüyor.” ifadelerini kullanmıştı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Vasily Shpak’a göre ülkede Bitcoin madenciliği endüstriyel faaliyet kapsamına girmedi. Bitcoin madenciliğinin şu an ülkede arafta olması ülkedeki Bitcoin madencilik faaliyetlerini artırıyor ve bu da elektrik tüketimini artırıyor. Rusya’nın Bitcoin madencilik düzenlemesinin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala