bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

Rus Milletvekilleri, Dijital Varlık İhraç Edenler için Vergi İndirimini Onayladı

rus milletvekilleri dijital varlik ihrac edenler icin vergi indirimini onayladidf

Rus milletvekilleri, dijital varlık ve kripto para ihraç edenleri katma değer vergisinden potansiyel olarak muaf tutacak bir yasa taslağını onayladı.

Rus Milletvekillerinden Dijital Varlık İhraç Edenler için Vergi İndirimi

Kripto para birimlerinin hızlı bir şekilde gelişme kaydetmesi ile beraber bu alandaki düzenleme çalışmaları da hızlanmış durumda. Özellikle Rusya kripto para birimleri ile ilgili yaptığı çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor.

Bu kez Rus milletvekilleri, kripto para ve dijital varlık ihraç edenleri katma değer vergisinden muaf tutacak bir yasa tasarısına onay verdi. Rusya, merkez bankasının finansal istikrar konusundaki endişelerini gerekçe göstererek kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklara yönelik şüphelerini uzun süredir dile getiriyor.

rus milletvekilleri dijital varlik ihrac edenler icin vergi indirimini onayladidfd

Ancak Şubat ayında düzenleyici, Blockchain platformu Atomyze Russia’ya dijital varlıkları değiştirmek için ilk lisansı verdi. Bunu kısa süre sonra baskın borç veren Sberbank için bir lisans aldı.

Bunun yanında hatırlatmak gerekirse Rusya Merkez Bankası başkanı yaptığı açıklamada, Rus finansal sistemine nüfuz etmedikleri sürece kripto para birimlerinin uluslararası ödemelerde kullanılabileceği açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala