bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,125.72 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.00 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.34 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 154.20 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543681 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506352 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158483 1.61%

Rus Milletvekilleri Bitcoin Madenciliği için Çalışma Grubu Kurdu

rus milletvekilleri bitcoin madenciligi icin calisma grubu kurdu

Rusya yasama meclisinin lideri, hızla büyüyen yerel madencilik endüstrisine önem vererek kripto para birimlerine odaklanmak için yeni bir çalışma grubu çağrısında bulundu.

Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin’in yönettiği grup, kripto para ve madencilik konusunda çalışmalara başlamış durumda. Ek olarak gruba Güvenlik ve Yolsuzluk Kontrolü Komitesi’nin önde gelen isimlerinden biri olan Andrey Lugavoy da eşlik ediyor.

rus milletvekilleri bitcoin madenciligi icin calisma grubu kurdu 2

Rusya Bitcoin Madenciliği için Çalışma Grubu Kuruyor

Özellikle Çin’in kripto madenciliğine yaptığı yaptırımlar sonrası madencilik faliyeti Avrupa ve Amerika’dan sonra büyük ölçüde Rusya’ya da kaymış durumda. Bu durum enerji ve altyapı konusunda ülkeyi alarma geçirdi. Lugavoy, şu anda yasal bir gri alanı işgal eden Rusya’da kripto madenciliğinin yasallaştırılmasını teklif ederken, Rus madencilerinin yılda 2 milyar dolar koyduğu kazançları üzerinden vergi ödememesine de itiraz ediyor.

Lugavoy ayrıca, bu konuları ele almak için önceden hazırlanmış bir yasaya sahip olduğunu, ancak bunu Duma’ya ne zaman sunacağını net olarak bilmediğini söyledi. 

Rus madencilik endüstrisi büyüdükçe, daha fazla resmi kurum konuyu ele alıyor. Kısa bir süre önce düzenleyicilerin Rus petrol ve gaz devlerinden kripto madenciliği yapmalarına izin veren bir teklifi düşündükleri ortaya çıkmıştı. Bu düşünceler, ülke içindeki kripto ticaretini ve ödemelerini ele alan ve uzun süredir bekleyen kripto yasasının değerlendirilmesini hızlandıracak gibi görünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala