bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Ronin Saldırısından Sorumlu Adres, Çaldığı ETH’leri Taşıyor

Ronin Saldirisindan Sorumlu Adres Çaldiği ETHleri Taşiyor

Kısa bir süre önce popüler Play to Earn oyunu Axie Ininifty‘nin Ethereum yan zinciri olan Ronin saldırıya uğramış ve 622 milyon dolarlık varlık çalınmıştı. Bunun üzerine birçok kurum ve kuruluş ile birlikte çalışmalarını yürüten Sky Mavis, kullanıcılarının zararlarını kapatmak için uğraşırken, saldırgan çaldığı varlıkları Tornado Cash ile farklı adreslere taşıyor.

Ronin Saldirisindan Sorumlu Adresten Büyük Ethereum Transferleri
Kaynak: etherscan.io

Ronin Saldırısından Sorumlu Adresten Hızla Transfer Gerçekleşiyor

Ethereum odaklı zincir üstü analiz sitesi Etherscan, Ronin saldırı ile 622 milyon dolarlık varlığı çalan adresten hızlı bir transfer akışı tespit etti. Verilere göre saldırgan haberimizin yazımı itibarıyla 5.705.7 ETH (yaklaşık 191.052.000 milyon TL) transfer etti.

Bununla birlikte gerçekleştirilen bu transferler, art arda yedi işleme bölündü. Saldırgan fonlarının büyük çoğunluğu ise çalınan fonları aklamak için Ethereum tabanlı bir adres karıştırıcısı Tornado Cash’e aktarıyor.

Son olarak bu büyük saldırının, Kuzey Kore hükümeti tarafından kontrol edildiği iddia edilen ve dünyanın en kötü şöhretli hack gruplarından biri olan Lazarus Group tarafından yapıldığının iddia edildiğini de belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala