bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Romanya Vergi Dairesi, Kripto Para Yatırımcılarını İnceliyor

romanya vergi dairesi kripto para yatirimcilarini inceliyor

Kripto para birimleri yatırımcıları için vergi düzenlemeleri hükümetler tarafından düzenlenmeye devam ediyor. Romanya Vergi Dairesi, kripto para yatırımcılarının elde ettikleri gelirleri rapor etmeyen ve vergi ödemelerini gerçekleştirmeyen yatırımcılar için araştırma yapıyor.

Romanya Kripto Yatırımcılarının Vergi Ödemelerini İnceliyor

Romanya’daki yetkililer, kripto ticareti ile elde edilen gelirleri rapor etmeyen ve bu nedenle vergi ödemelerini yapmayan yatırımcıların peşine düşmüş durumda. Ülkenin vergi dairesi tarafından yapılan açıklamada, yapılan bu araştırma ile yaklaşık 50 milyon euroluk beyan edilmemiş bir kripto para kazancı tespitini yaptıklarını dile getirdi. Romanya Ulusal Mali İdare Dairesi (ANAF) bu hafta, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılığın önlenmesinden sorumlu departmanlarda çalışan yetkililerin Binance, Kucoin, Maiar, Bitmart ve FTX gibi çeşitli kripto para borsalarından gelir elde eden yatırımcıların gelirlerinin tespit edilmesi için denetimler başlattığını açıkladı.

romanya vergi dairesi kripto para yatirimcilarini inceliyor 2

ANAF tarafından yapılan açıklamada, 2016 ve 2021 yılları arasında kripto gelirlerinden 131 milyon Euro kazanan 63 Romanya vatandaşını inceleme altına alınmış durumda. Yerel bir kaynağın haberine göre, vergi müfettişleri, vergi beyannamelerinde toplam 48.67 milyon Euro değerinde kripto paranın eksik olduğumu tespit etti. Ajans şu ana kadar yerine getirilmeyen vergi yükümlülüklerindeki yaklaşık 2.10 milyon euronun geri alınması talimatını verdi. Son olarak ANF, yaklaşık 15 milyon Euro tutarındaki kripto para birimi ticaretinden de elde edilen kazançların uygun şekilde beyan edildiğini ve ödenmesi gereken gelir vergisi ve sosyal katkı paylarının tam olarak ödendiğini doğruladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala