bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Robinhood, SEC’in Şartlarını Kabul Etmek için Coinbase’e Katıldı

robinhood secin sartlarini kabul etmek icin coinbasee katildi 2

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde Binance ve Coinbase’e dava açmıştı. Düzenleyici kurumun bu hamlesinin ardından kripto para alanında faaliyet gösteren şirketler de SEC’in şartlarını kabul etmek için çalışmalara başladı. Fintech şirketi Robinhood, SEC’in talep ettiği şartları yerine getirmek adına Coinbase’e katılan şirketler arasında yer aldı.

Robinhood, SEC’in Şartlarını Yerine Getirmek İstiyor

Coinbase ve Binance‘in Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından illegal borsalar işletmekle suçlanmasıyla birlikte, bu hafta ABD Temsilciler Meclisi’nde sektör yetkililerinin verdiği son ifadeler, şirketlerin doğru bir şekilde kayıt yaptırmak için kurumdan umutsuzca yardım istediklerini ancak geri çevrildiklerini ortaya koymuş durumda.

robinhood secin sartlarini kabul etmek icin coinbasee katildi

SEC Başkanı Gary Gensler’in, kurumun onayı ve gözetimi olmadan faaliyet gösteren firmalara yönelik bir kripto daveti var ve bunu o kadar sık tekrarlıyor ki bu bir iletişim söylemi haline gelmiş durumda SEC Başkanı Gensler konu hakkında sürekli olarak şu ifadeyi kullanıyor:

 Sadece gelip kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Robinhood Markets’in baş uyum avukatı milletvekillerine, popüler ticaret firmasının dijital varlıklar için özel amaçlı bir komisyoncu olarak kaydolmaya çalıştığını dile getirdi. Kariyerini menkul kıymetler ve şirketler hukuku alanında geçirmiş eski bir SEC komisyon üyesi olan Dan Gallagher, personelin yardım etmek istiyor gibi göründüğünü söylese de, ajansın Robinhood’a kripto uyumluluğu konusunda rehberlik etmesini sağlayamadı. Gallagher ifadesinde şu açıklamalara yer verdi:

2021’de SEC Başkanı Gensler ‘Gelin ve kayıt olun’ dediğinde, biz de kayıt olduk. Özel amaçlı bir broker dealer’ı tescil ettirmek için SEC personeli ile 16 aylık bir süreç yaşadık. Sonra Mart ayında bize özetle bu sürecin bittiği ve bu çabanın hiçbir meyvesini göremeyeceğimiz söylendi.

Coinbase’in hikayesi, üst düzey avukatı Salı günü Temsilciler Meclisi Tarım Komitesinde de hazır bulunan ve şu anda şirketinin kayıtsız menkul kıymetler sunduğu ve borsa olarak onay almadığı iddiasıyla SEC davasıyla karşı karşıya olan Coinbase’in uzun süredir devam eden şikayetlerini yansıtıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala