bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Robinhood, Düzenleyicilerle 10 Milyon Dolara Anlaştı

robinhood duzenleyicilerle 10 milyon dolara anlasti

Komisyonsuz borsa uygulaması Robinhood’un bir süredir düzenleyici kurumlarla olan davasında sonuca ulaşıldı. Robinhood, yedi devlet menkul kıymetler düzenleyicisinin yapmış olduğu soruşturmayı nihayete erdirdi.

Robinhood, Düzenleyicilerle Uzlaşmaya Gitti

Robinhood, Mart 2020’de yaşadığı kesintilerin ardından yatırımcılarını zarara uğrattığı gerekçesiyle düzenleyici kurumlar tarafından soruşturuluyordu. Robinhood’un söz konusu kesintisinden kaynaklanan soruşturmada düzenleyici kurumlarla anlaşmaya vardığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada düzenleyici kurumlara 10.2 milyon dolarlık ceza ödemesi yapacağı belirtildi.

robinhood duzenleyicilerle 10 milyon dolara anlasti 2

Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Derneği Başkanı Andrew Hartnett yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Robinhood müşterilerine hizmet verme noktasında defalarca kez başarısız oldu. Söz konusu bu anlaşma Robinhood’un müşteri hizmetleri yükümlülüklerini ciddiye alması ve bu eksikliklerini düzeltmesi gerektiğini de açıkça ortaya koyuyor.

Robinhood ile düzenleyici kurumlar tarafından yapılan anlaşma Alabama, Colorado, California, Delaware, New Jersey, Güney Dakota ve Teksas’taki devlet menkul kıymetler düzenleyicileri tarafından yönetilen bir Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Derneği soruşturmasının ardından yaşandı. Bununla birlikte Robinhood, anlaşmaya dair daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala