bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 25 Mart 2020

ripple in xrp orta ve uzun vadeli teknik analizi 29 ocak 2020

Ripple’ın TL bazındaki 26 Şubat 2020 tarihli teknik analizinde Omuz Baş Omuz formasyonunun gerçekleştiğini, bu formasyonun trend dönüş formasyonlarından birisi olduğunu ve minimum hedefin 1,20 seviyesinde olduğunu paylaşmıştım. Ripple fiyatı bu minimum hedefe beklendiği gibi son derece yaklaştı ve sonrasında yaşanan birkaç günlük bir konsolidasyon döneminden sonra düşüşüne devam ederek 0,77 TL seviyelerini test etti.

Bugün itibariyle, Ripple’ın paribu.com verilerine göre TL bazında dört saat periyotluk lineer ölçekteki grafiği ise aşağıda gösterilmiştir. Yaklaşık on gün önce gördüğü dip seviyeden gelen tepkiyle kısa vadeli bir yükselişten sonra grafikte gösterildiği gibi yatay bir piyasanın devam ettiği görülüyor. Grafikte kırmızı kesikli çizginin geçtiği 1.02 seviyesinin aşağı kırılması durumunda kanal alt çizgisinin yaklaşık 0.90 TL civarlarında test edilmesi söz konusu olabilir. Kırmızı kesikli kısa vadeli yükselen trend çizgisinin üzerinde kalmayı başarabilirse kanal üst çizgisi yaklaşık 1,17 TL seviyelerinde test edilebilir.  Olası bir yükselişte 1,17 seviyesinin aşılması durumunda 1,25; olası bir düşüşte 0,90 seviyesinin kırılması durumunda 0,77 TL seviyeleri hedeflenebilir.

Bollinger Bantları

Günlük grafikte bollinger bantları incelendiğinde ise aşağıdaki grafik elde ediliyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta bollinger bant orta çizgisinin eğiminin aşağı yönlü (negatif eğimli) olmasıdır. Bu durum, fiyatların bollinger bant orta çizgisine yaklaşmasının satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini gösteriyor.

Diğer taraftan, fiyatın bollinger bant orta çizgisinin üzerine çıkması, kapanış itibariyle orta çizgisinin üzerinde kalmaya devam etmesi ve orta çizginin eğiminin pozitife dönmesi durumunda ise üst çizginin test edilme ihtimali gündeme gelir. Bu nedenle, aşağıdaki grafikte kesikli kırmızı yükselen trend çizgisinin gösterdiği destek seviyesi olan 1.02 seviyesinin takip edilmesinde fayda var. Bu seviyenin altındaki kapanışlarda bollinger bant alt çizgisinin destek gösterdiği seviye olan 0,77 TL civarları tekrar test edilebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI günlük grafik üzerinde gösterilmiştir.

MACD’nin alış sinyalini devam ettirmesine rağmen, histogram çizgisinin pozitif eğiminin son birkaç gün içinde azaldığı görülüyor. Bu histogram çizgisinde bir tepe oluşma ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durum devam ederse MACD’nin tekrar satış sinyali üretmesiyle sonlanabilir. Böyle bir durum ise fiyatın düşmesi sebebiyle olabilir.

Diğer taraftan RSI’ın yatay destek ve direnç olarak geçmişte çalışmış seviyelerinden birisi de grafikte RSI üzerinde 43 seviyelerinden geçen mavi kesikli çizgiyle gösterilmiştir. Şu anki değeri ise bu seviyeye oldukça yakın ve yatay bir hareket gözlemleniyor. RSI 43 seviyesinin üzerine çıkabilirse Ripple TL bazında yükselmeye devam edebilir. Diğer taraftan RSI’ın 43 seviyesinin altında kalmaya devam etmesi durumunda fiyatın kanal alt çizgisi seviyesini test etmesi beklenebilir.

STOCH RSI ise günlük grafikte olumlu görünümünü devam ettiriyor.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Ripple’ın TL bazındaki fiyatı için takip edilebilecek

Destekler: 1,02 – 0,90 – 0,77

Dirençler: 1,08, – 1,15 – 1,25

Sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala