bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 22 Temmuz 2020

ripple in xrp orta ve uzun vadeli teknik analizi 29 ocak 2020

Ripple’ın Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği logaritmik ölçekte aşağıda gösterilmiştir.

Grafikte mavi renkte gösterilmiş olan orta vadeli düşen trend çizgisi kırılmış durumda ve fiyatlar son iki haftadır bu trend çizgisine doğru bir geri çekilme (pull-back) hareketini gerçekleştiriyor. Grafikte siyah renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisinin bugün için destek gösterdiği 1.29-1.31 aralığı kırılmadıkça; son iki haftadır devam eden satış baskısını mavi trend çizgisine doğru bir pull-back hareketi olarak değerlendirmeye devam edebiliriz. Ancak, 1.29 seviyesinin altındaki kapanışlarda bu durum bozularak 1.19, 1.11 ve 1.02 seviyeleri orta vadede hedeflenebilir.

Diğer taraftan, 1.40 seviyesinin üzerinde günlük kapanışların gelmesi durumunda ise 1.45 ara direnci takip edilebilir. 1.45 de aşılırsa grafikte yeşil renkte gösterilmiş olan uzun vadeli düşen trend çizgisinin direnç göstereceği seviye olan 1.63 hedeflenebilir.

Daha Kısa Vadede TL Bazında Ripple İncelemesi

Aşağıdaki dört saat periyotlu grafikte ise 55 ve 89 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalara (EMA) ve turuncu renkte gösterilmiş olan kısa vadeli trend çizgilerine dikkat edin.

Turuncu çizgilerden alttan geçen yükselen trend çizgisi ile 89 periyotluk EMA aynı seviyede, 1.35 seviyesinde destek gösteriyor. Diğer taraftan üstten geçen turuncu düşen trend çizgisi ise 1.37 seviyesinde direnç gösteriyor. Yani çok kısa vade için, 1.35 ve 1.37 seviyelerinin takip edilmesinde fayda olabilir. 1.35 altında 1.29-1.31 seviyeleri hızlı bir şekilde test edilebilir. Diğer taraftan 1.37 üzerinde fiyatlar hızlı bir şekilde 1.40 ve 1.45 seviyesine doğru yükselebilir.

55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA üzerinde seyrediyor olması, orta vadeli yükseliş potansiyelinin devam ettiğini gösteriyor. Ancak, fiyatlar 1.29 – 1.40 arasında dalgalanacak olursa bu hareketli ortalamaların kesişimine göre alış/satış kararları vermek riskli olabilir. Zira yatay piyasalarda hareketli ortalamalar, gecikmeli sinyal üretecekleri için, yanlış bir şekilde dip seviyelerde satış, zirve seviyeler civarında alış sinyali üretebilir.

Yani, şu an için değerlendirdiğimizde, bu iki hareketli ortalamayı takip etmek için sebebimiz kısa vadeli alış satış sinyalleri elde etmek değil, orta vade için trendin yönü hakkında fikir edinmek olmalı.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için görselin üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD göstergesinin yatay seyri, piyasada son zamanlarda yaşanan sıkışmayı teyit eder nitelikte. Bu nedenle, MACD’nin vereceği alış/satış sinyalleri de hatalı işlemlere sebep olabilir.

Diğer taraftan RSI ile STOCH RSI indikatörlerinin ikisini birlikte incelediğimizde ilginç bir durum söz konusu. RSI 50 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi 50 seviyesi, RSI için referans seviyelerinden birisidir. RSI’nın 50 üzerinde yükselişine devam etmesi, fiyatlarda da yükselişin bir süre daha devam etme ihtimalini artırır.

Diğer taraftan STOCH RSI ise, satış sinyali üretmeye devam ediyor. Yine hatırlayacağınız gibi, STOCH RSI hesaplanırken RSI indikatörünün değerlerini baz alır. Yani, STOCH RSI’daki satış sinyali RSI’ın düşmesi beklentisini doğurur. Ancak bu, “genelde” böyledir. Bazı durumlarda, STOCH RSI düşerken RSI yükselişine devam da edebilir. Bu konu tamamen matematiksel bir işlemin sonucudur. Yani STOCH RSI düşerken RSI düşmek ZORUNDA DEĞİLDİR.

Bu açıdan değerlendirdiğimizde, STOCH RSI düşüşünü aşırı satış bölgesine geçmeden bitirir ve yönünü yukarı çevirebilirse, zaten çok fazla düşmemiş ve 50 seviyesinin üzerinde kalmış bir RSI çok daha kuvvetli bir çıkış yaşayabilir. RSI’daki yükselişler ise “genelde” fiyatlardaki yükselişler sebebiyle ortaya çıkar.

Sonuç itibariyle, Ripple’in TL bazındaki grafiklerini incelediğimizde orta vadeli bir düşen trend çizgisini aştığını, şu an itibariyle aştığı bu trend çizgisine geri dönüş çabasını görüyoruz. Bu noktada takip edilmesi gereken seviye 1.29-1.31 aralığıdır. Bu aralığın altında günlük kapanışların gelmesi durumunda orta vadeli beklentiler bozulabilir. Diğer taraftan RSI ve STOCH RSI yakın takibe alınmalı. Özellikle bu iki indikatör, yukarıda yaptığım açıklamalar doğrultusunda takip edilebilir.

Ripple için TL bazında takip edilmesinde fayda olabilecek destek ve dirençler ise aşağıda özetlenmiştir. Herkese sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 1.35, 1.29-1.31, 1.19, 1.11, 1.02

Dirençler: 1.37, 1.40, 1.45, 1.63

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için görselin üstüne tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala