bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,826.98 2.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,556.23 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 582.05 1.38%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626057 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649339 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218414 17.35%

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 13 Mayıs 2020

ripple in xrp orta ve uzun vadeli teknik analizi 29 ocak 2020

Ripple’ın paribu.com verilerine göre dört saat periyotlu lineer ölçekteki grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikteki mavi yükselen kanalın alt çizgisi seviyelerini test ediyor. Diğer taraftan kanalın sonlarına doğru gösterilmiş olan siyah düşen trend çizgisi ile kanal alt çizgisi arasındaki sıkışma simetrik üçgen görünümünde. Simetrik üçgen formasyonları yön tahmini yapılmasının en güç olduğu formasyonlardan birisidir ve yukarı ya da aşağı kırılabilir. Ancak, grafikteki simetrik üçgen formasyonunun kısa vadeli bir düşen trend sonunda ortaya çıkmış olması, yukarı kırılma ihtimalini az da olsa artırmaktadır.

Grafiği biraz yakınlaştırdığımız zaman aşağıdakini elde ediyoruz. Aşağıdaki grafikte olası yatay destek ve direnç seviyeleri ile simetrik üçgen formasyonu taralı bir şekilde gösterilmiştir. 1.41 seviyesinin üzerinde kapanışların gelmesi durumunda simetrik üçgen formasyonunun yukarı kırılarak sonuçlandığı düşünülür. Böyle bir durumda 1.54 seviyelerinden geçen ve grafikte kırmızı yükselen direnç çizgisiyle gösterilmiş olan formasyon hedefine doğru yükselişin devamı beklenebilir.

Diğer taraftan 1.38 seviyesinin altında kapanışların gelmesi durumunda simetrik üçgen formasyonunun aşağı yönde sonuçlandığı düşünülür. Böyle bir durumda ise 1.23 seviyelerinden geçen ve grafikte siyah düşen destek çizgisiyle gösterilmiş olan formasyonun aşağı yöndeki olası hedefinin test edilmesi beklenebilir. 1.38 seviyesinin altındaki kapanışlarda, aynı zamanda, grafiklerde mavi renkte gösterilmiş olan yükselen kanal da sonlanmış olur.

Yukarı yönde olası bir yükseliş sırasında karşılaşılabilecek ara direnç seviyesi ise 1.46 olarak takip edilebilir. Aşağı yönde olası bir düşüş sırasında karşılaşılabilecek ara destek seviyesi ise 1.33 olarak takip edilebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saat periyotlu grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri de gösterilmiştir. MACD’nin negatif bölgede tekrar al verdiği görülüyor. Bu durum olumlu.

RSI ise referans seviyelerinden birisi olan 30 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor ve yönünün şu an itibariyle yukarı olduğunu görüyoruz. STOCH RSI ise aşırı alış bölgesinde ürettiği satış sinyalinden sonra tekrar alış sinyali üretmiş durumda. STOCH RSI, RSI’ın bir indikatörüdür. Yani, STOCH RSI’daki alış sinyali, RSI’ın önümüzdeki dört saatler itibariyle yükselme potansiyeline işaret ediyor. RSI’ın yükselebilmesi içinse fiyatlarda bir yükselişin yaşanması gerekir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Oluşan simetrik üçgen formasyonunun kısa vadeli bir düşen trend sonunda ortaya çıkmış olması ve dört saatlik grafikte indikatörlerin olumlu görüntüsü, XRP’nin TL nazında grafiklerde mavi renkte gösterilmiş olan yükselen kanal içinde hareket ihtimalini biraz daha artırıyor. Yalnız tüm işlemlerde stop-loss seviyesini belirlemek beklentilerinizin tersi yönündeki bir fiyat hareketi sonrasında maruz kalabileceğiniz olası bir zararın büyümesini engelleyebilir. Bu nedenle, riskinizi en iyi şekilde yönetmeniz önemlidir.

Takip edilebilecek destek ve dirençler ise şu şekilde:

Destekler:1.38, 1.33, 1.23

Dirençler: 1.41, 1.46, 1.54

Sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala