bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Ripple’ın CEO’sudan Dogecoin (DOGE) Eleştirisi

ripplein ceosudan dogecoin doge elestirisi

CNBC’nin yayımladığı bir rapora göre, Ripple CEO’su Brand Garlinghouse, Fintech Abu Dhabi etkinliğinde yaptığı konuşmada Dogecoin’i (DOGE) eleştirdi.

Eski bir Yahoo yöneticisi olan Garlinghouse, 2013’te başlatılan ve 2021’de yaygın olarak benimsenen Bitcoin parodisinin, kripto para piyasası için iyi olmadığını düşünüyor:

Dogecoin’in kripto piyasası için iyi olduğuna hâlâ ikna olmadım.”

ripplein ceosudan dogecoin doge elestirisi 2

Ripple’ın CEO’su Dogecoin’i Sınırsız Arzı Sebebiyle Sevmiyor

Her ne kadar Bitcoin‘in (BTC) parodisi olarak hayata geçsede Dogecoin’in (DOGE) Bitcoin’den oldukça büyük bir farkı bulunuyor. Bu da Bitcoin’in 21 milyonluk arzına karşın DOGE’un bir sınırının olmaması. Ripple CEO’su da bu noktaya değinerek, DOGE’un yeterli bir varlık olmadığı görüşünce.

Geçmişte Bitcoin’in karbon ayak izini oldukça eleştirmesine rağmen Garlinghouse, Bitcoin’in (BTC) enflasyon endişeleri arasında çok fazla değer kazandığını da kabul ediyor.

Ek olarak konuşmasında Ripple tarafına da değinen CEO, Ripple‘ın ABD’deki yasal sorunlarına rağmen dünya çapında bünyesine 250 personel eklemek istediğini de açıkladı.

CEO, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal savaşının 2022’de çözülmesini beklediğini de sözlerine ekledi ve davanın sadece şirketiyle ilgili olmadığını yineledi:

“Açıkçası, yargıç tarafından sorulan iyi soruları görüyoruz. Ve bence yargıç bunun sadece Ripple ile ilgili olmadığını, bunun daha geniş sonuçları olacağını düşünüyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala