Ripple’dan Mahkeme Zaferi: SEC’in Hinman Talebi Reddedildi

SEC Davasinin Ripplea Maliyeti Belli Oldu2

Yaklaşık 2 yıldır süren ve sonucu merakla beklenen RippleSEC davasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. ABD menkul kıymetler düzenleyicisi SEC’in eski direktörü William Hinman’ın görüşme kayıtlarını mühürleme talebi reddedildi. Söz konusu gelişme Ripple için bir zafer olarak yorumlandı.

SECin Teklifine JPMorgan Karsi Cikti

SEC’in Hinman Talebine Mahkemeden Ret

SEC‘in eski finans bölümü direktörü Hinman, Ethereum‘un bir menkul kıymet olmadığını söylemişti. Kurum, Hinman’ın konuşmasını takip eden e-postaları, mesajları ve raporları mühürlemek için 22 Aralık’ta başvuru yaptı. Mahkeme kamu misyonunun ağır bastığı gerekçesiyle SEC’in talebini reddetti. Mahkemenin kararında, belgelerin adli niteliği olduğuna da karar verildi.

Mahkemenin kararı çerçevesinde Hinman konuşması belgeleri kamuya açıklanacak. Haberin ardından XRP’nin fiyatı yüzde 10’a yakın yükselişle 0,45’i aştı. Ripple, kararı SEC ile devam eden yasal savaşı için önemli kanıt olarak değerlendirdi. SEC’e göre Ripple, XRP satışı ile menkul kıymet yasalarını ihlal ediyor. Ripple ise söz konusu iddiayı reddediyor. Ripple, bu yılın ilk çeyreğinde 361 milyon dolarlık XRP satışı gerçekleştirmişti. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davası için 200 milyon dolar harcadıklarını ifade etmişti.

Mahkeme, SEC’in uzmanlar ile XRP yatırımcılarının kişisel ve mali bilgilerine ilişkin talebini kabul etti. Ripple’ın gelirlerini XRP satışlarıyla ilişkilendiren ticaret platformlarına ilişkin bir talebi de reddedildi.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
558.994,75 TL 0,24%
ethereumETH/TRY
38.405,33 TL 0,71%
tetherUSDT/TRY
20,15 TL 0,01%
bnbBNB/TRY
6.302,37 TL 0,08%
usd-coinUSDC/TRY
20,17 TL 0,10%
xrpXRP/TRY
10,52 TL 7,43%
cardanoADA/TRY
7,61 TL 0,34%
staked-etherSTETH/TRY
38.376,92 TL 0,66%
dogecoinDOGE/TRY
1,46 TL 1,11%
solanaSOL/TRY
428,94 TL 3,65%
Bağlantıyı kopyala