bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Ripple (XRP) ve SEC Arasındaki Davanın Yeni Duruşması Tamamlandı

ripple sec 1

Yargıç Sarah Netburn, Ripple’ın (XRP) şirketin ortaklarından ve yurt dışındaki borsalardan bilgi alma adına yabancı düzenleyicilerle mutabakat zaptı (MoU) talepleri göndermesine izin verilip verilmeyeceğine dair bir karar alacak. Yargıcın kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

SEC avukatlarından Jorge Tenreiro, MoU’nun zorunlu olmadığını belirterek, para ve menkul kıymet akışının bir ülkenin sınırlarında durmadığını ifade etti.

“Arzu ettikleri şey ABD’yi ve SEC’i bu çok taraflı sürecin dışında bırakmak. Menkul kıymet ve para akışı bir ülkenin sınırlarında durmuyor. Bizim en büyük gücümüz, meslektaşlarımızla yaptığımız iş birliğidir.”

SEC ayrıca bu bilgilerin özel olması nedeniyle de mutabakat zaptının içeriğini açıklamaktan yana değil.

Ripple’dan “Haksızlık” Tepkisi

Ripple, SEC’in sanıklardan “haksız avantaj elde etmeye” çalıştığını iddia ediyor. Şirket ayrıca SEC’in “özel keşif yetkilerine” sahip olmadığını da vurguladı.

Ripple avukatı, SEC’i “ABD hükümetinin gücünden ve ağırlığından” faydalanmakla suçlayarak, Mou sürecinin zorunlu olduğunu ifade etti. Michael Kellogg, SEC’in, argümanını destekleyeceğini düşündüğü verileri elde edebilme için gizlice çalıştığını belirtti.

Ripple gerçekleştirdiği savunmada, SEC’in yaptığı araştırmanın yabancı mahkemelerin kuralları dışarısında yer aldığının altını çizdi.

“SEC’in yaptığı şey, federal mahkeme kurallarının tamamen dışında yer alıyor. Dışarıdan bize SEC’in onlardan bilgi almaya çalıştığını bilgisi gelene kadar bunu öğrenemedik. Bunu bilselerdi mahkemenin kurallarına uyabilirlerdi.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala