bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Ripple (XRP), Üç Kıtada Yeni Ortaklıklar Kurdu

ripple 2

Ripple (XRP), Üniversite Blok Zinciri Araştırma Girişimi (UBRI) adı verilen blok zinciri hızlandırıcı programını genişleten üç üniversite ile ortaklık kurdu.

Capetown Üniversitesi, New York Üniversitesi Abu Dabi ve Reykjavik Üniversitesi, şirketin yeni ortakları oldu. Bu üniversitelerin hepsinin ayrı kıtadan olması dikkat çekti.

Ripple ile ortaklık kuran bu üniversiteleri, Ripple’ın UBRI fonuna güvenerek araştırma yürütebilecek, konferanslara ev sahipliği yapacak ve öğrencilerinin blok zinciri odaklı girişimlerini destekleyebilecek.

Michigan Üniversitesi, Cornell Üniversitesi ve Duke Üniversitesi, Ripples ile ortaklık kuran en iyi üniversiteler arasındadır. Tokyo Üniversitesi gibi bazı kurumlar da XRP Ledger doğrulayıcıları olarak görev yapıyor.

İlk olarak Haziran 2018’de başlatılan UBRI, 280 araştırma projesine sponsor oldu.

Cape Town Üniversitesi’nde doçent olan Co-Pierre Georg, Ripple’ın hibesinin ülkenin havale sektöründe “yenilikçiliği sağlamaya” yardımcı olacağını iddia ediyor:

“Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, ödeme altyapılarını elden geçirmek için dağıtılmış defterlerin kullanımını inceliyor. Büyük havale sektörümüz ve yüksek nakit maliyetimiz ile bu hibe, finansal hizmetler sektörümüzün yenilikçiliğini sağlamak için gerekli becerileri oluşturmak için faaliyetlerimizi hızlandırmamıza yardımcı olacaktır.”

 

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala