bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Ripple (XRP), SEC’in Eşit Davranmasını İstiyor

ripple

SEC’in kripto para endüstrisinde yer alan çeşitli firmalar ile anlaşmazlıklar yaşandığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. SEC, Ripple (XRP) ve Telegram’a çeşitli davalar açtı ve bu firmaları karşı suçlamalarda bulundu.

SEC, Ripple’ı kayıtsız bir biçimde menkul kıymet satışı yapmakla suçladı. Ancak Ripple, SEC’in bu tavrının tutarsız olduğunu vurguluyor. Ripple’a göre düzenleyici, herkese karşı eşit davranmıyor.

Ripple Mücadeleyi Sürdürüyor

Ripple, son dava dosyasında, XRP’nin bir teminat olarak görüldüğünü ve bu konuda ısrar edildiğini kaydederken, Bitcoin ve Ethereum için aynı politikanın izlenmediğini ifade etti.

SEC, Aralık 2020’de Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen ve CEO Brad Garlinghouse’a, 1 milyar doların üzerinde XRP satışı gerçekleştirerek yatırımcıları yanıltmaları sebebiyle dava açtı. Davada XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğu ifade edildi.

Ripple ise bu davaya yanıt olarak, SEC’in XRP’yi düzenleme yetkisine sahip olmadığını, zira XRP’nin bir menkul kıymet değil bir değişim aracı olduğu ileri sürüldü. Ripple ayrıca SEC’in çifte standart uyguladığını, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili benzer bir tutum takınmadıklarını vurguladı.

Düzenleyicilerin kripto paralar ile ilgili net bir karar alamaması, bu tartışmaların daha da süreceğini gösteriyor. Ripple’dan önce de Telegram’ın çıkarmak istediği TON tokenı ile de benzer sıkıntılar baş göstermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala