bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,493.82 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.21 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 610.08 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 157.35 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546119 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498673 3.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161609 2.10%

Ripple, XRP Ledger’a NFT Desteği Getirdiğini Duyurdu

XRP2

Ripple (XRP), bu sabah blog sayfasından önemli bir paylaşımda bulundu. Buna göre şirket, GAS fee’yi azaltmak maksadıyla XRP Ledger’a NFT desteği getirecek.

NFT’nin popülaritesi her geçen gün artsa da, Ethereum (ETH) platformundaki yüksek GAS fee sebebiyle, birçok kullanıcı NFS dünyasından istemsiz bir şekilde uzak kalabiliyor.

Ripple da bu soruna biz çözüm bulabilmek için kolları sıvadı. Şirket çalışmalarının sonucunda NFT’leri XRP Ledger platformuna entegre etme kararı aldı. Ripple blog sayfasından paylaştığı metinde şu ifadeler yer aldı:

“NFT’nin büyümesi ve geliştirilmesinin ilk aşaması, geliştiriciler, yaratıcılar, pazarlar ve tüketiciler için erişilebilir, entegre, ucuz ve açık bir kullanıcı deneyimi sağlamak için doğru altyapıya sahip olmayı gerektirir.”

XRP Ledger’ın, NFT’ler için üstün bir kullanıcı deneyimi ve daha geniş anlamda tokenasyon sağlamak için ideal olduğuna inanıyoruz. Güçlü bir araç ve kaynak paketi ile birleştirildiğinde, XRPL’nin ve onun yerel dijital varlığı XRP’nin doğuştan gelen performans avantajları, geliştiricilere NFT’ler için sorunsuz bir deneyim sağlayacaktır.”

Ripple ayrıca, yeşil enerji kullanımına vurgu yaparak diğer platformlara göre oldukça sürdürülebilir bir yapıya sahip olduklarının altını çizdi.

“NFT basmak için mevcut yöntemler birçok kripto para biriminin karbon izi nedeniyle çevresel açıdan oldukça verimsizdir. XRPL, işlemleri doğrulamak için yeni bir fikir birliği süreci kullandığından, ihmal edilebilir miktarda enerji tüketir ve proof-of-work ağlarından 120.000 kat daha verimlidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala