bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Ripple (XRP) CTO’su: Bitcoin (BTC) En Önemli Misyonunda Başarısız Oldu

CTO2

Ripple (XRP) CTO’su yaptığı açıklamada, Bitcoin’in (BTC) en önemli misyonunda başarısızlığa uğradığını ifade etti.

900 milyar doları aşan piyasa değeriyle dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, her geçen gün daha fazla benimseniyor. Hem kurumların hem de bireysel yatırımcıların büyük miktarlarda yatırım yaptığı Bitcoin, Ripple CTO’su tarafından ana misyonunda başarısız olarak görülüyor.

Ripple CTO’su David Schwartz, Techradar Pro ile yaptığı röportajda konuştu.  Schwartz yaptığı açıklamada Bitcoin’in en önemli görevinde başarısızlığa uğradığını iddia etti. Ripple yöneticisine göre Bitcoin, insanların herhangi bir aracının katılımı olmadan birbirleriyle serbestçe işlem yapabileceği bir sistem sunmakta başarısız oldu.

“Bitcoin blockchain’inin kalbinde yer alan Proof of Work mekanizmasının tasarımdan ötürü gerçek bir ademi merkeziyetçilik ve aracıları çıkarma konusu asla bir olasılık olmadı.”

Schwartz’a göre bir kripto para birimi ya bir değer deposu ya da bir değişim aracı olmalıdır. Ancak ona göre Bitcoin her ikisine de dönüşmüş durumda.

Schwartz ayrıca, Bitcoin’in mevcut sorunlarının PoW’dan ötürü kaynaklanmasının ilk olarak Jed McCaleb tarafından söylendiğini belirtti.

“O zamanlar çoğu insan için Proof of Work, Bitcoin’in gizli sosuydu. Ancak temeldeki çatlaklar daha ilk günden ortaya çıkmaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala