bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

Ripple, SEC’e Karşı Son Başvurusunu Yaptı

Ripple SECe Karsi Son Basvurusunu Yapti

Ripple ve SEC: Herhangi birisi anılında akla diğerinin adı gelen, bitmek bilmeyen davanın tarafları. Her iki taraf da kendisini haklı görürken, davaya yeni katılan aktörler ile karmaşıklaşan davada son adımlar atılmaya başladı. SEC ve Ripple arasındaki iki yıllık savaşta iki taraf da ABD düzenleyicisine karşı açtığı davada son başvurusunu yaptı.

Ripple, SEC'e Karşı Son Başvurusunu Yaptı

Ripple, SEC’e Karşı Son Başvurusunu Sundu

2020’den bu yana süren ve neredeyse hiçbir somut kararın alınamadığı SEC ve Ripple arasındaki dava nihayet sona yaklaşıyor. Her iki tarafında son dönemde davaya kattığı yeni aktörler davanın karmaşıklaşmasının yanı sıra hızlanmasına da neden oldu. Son olarak da Ripple, SEC‘e karşı son başvurusunu yaptı.

2 Aralık’ta SEC ve Ripple, özet karar için birbirlerinin itirazlarına redakte edilmiş yanıtlar sundu. Ripple sunduğu önerge belgesinde, SEC’in 2013 ile 2020 yılları arasında XRP teklifinin bir “yatırım sözleşmesi” veya satışı olduğu iddiasını yeniden reddetti. Bununla birlikle SEC’in XRP’yi federal güvenlik yasaları uyarınca bir menkul kıymet olduğunu kanıtlayamadığını savunmaya da devam etti.

Ayrıca, Ripple’ın “tüm kripto endüstrisi adına” kurduğu savunmadan gurur duyduğunu belirterek, Ripple’ın “her zaman doğrudan mahkemeye oynadığını” ve SEC’e “yapamayacağını” söyleyerek ince bir hamle yaptığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala