bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,706.87 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.33 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 606.74 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 158.71 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548403 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507368 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162101 1.75%

Ripple Danışmanı Michael Barr, Fed’e Atandı

ripple danismani michael barr fede atandi

Senato, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Hazine Departmanında görev alan eski bir Ripple danışmanı olan Michael Barr’ı Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) denetimden sorumlu yeni başkan yardımcısı olarak atanmasını onayladı.

Eski Ripple Danışmanı Michael Barr Fed’e Geçti

Ripple Blockchain şirketinin eski bir danışmanı olan Michael Barr, ABD Merkez Bankası’na (Fed) denetimden sorumlu başkan yardımcısı olmak için Senato onayını aldı. Michael Barr bu onayla birlikte ABD düzenleyici rollerindeki en önemli rollerden birisini üstlenmiş oldu. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın yönetiminde önemli bir Hazine Bakanlığı yetkilisi olan Barr, geleneksel finansal sistemin kripto para birimleriyle, – özellikle de stablecoinler- nasıl etkileşime girdiği konusunda söz sahibi olacağı önde gelen ABD bankacılık gözlemcisi olarak görev yapacak.

ripple danismani michael barr fede atandi 2

ABD Başkanı Joe Biden, Nisan 2022’de Michael Barr’ı mali düzenlemedeki en güçlü iş için en iyi kişi olarak aday göstermişti. Senato çarşamba günü yaptığı oylama ile birlikte Barr’ın görevini onayladı. Barr, küresel standart belirleyen kuruluşlarda ve kendi ülkesinde, stablecoin’lere nasıl yaklaşılacağını düşünen ABD Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nde etkili bir ses olacak. Hali hazırda Michigan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde kamu politikası dekanı olan Barr, Ripple Labs’daki danışma kurulunda görev yapan önemli bir kripto geçmişiyle Fed’e geçiş yapmış olacak. 2015 yılında Ripple Blockchain şirketine danışmak olarak göreve başladığında, “ödemelerdeki inovasyonun finansal sistemi daha güvenli hale getirmeye, maliyetleri düşürmeye ve hem tüketiciler hem de işletmeler için erişimi ve verimliliği artırmaya yardımcı olabileceğini” düşündüğünü belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala