bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

Ripple CTO’su XRP’nin Neden Emtia Olduğunu Açıkladı

ripple ctosu xrpnin neden emtia oldugunu acikladi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Blockchain şirketi Ripple arasındaki dava devam ediyor. Davada ne karar çıkacağı şimdilik belirsizliğini korurken Ripple CTO’su Ripple’ın yerel kripto para birimi olan XRP’nin neden emtia tanımına uyduğunu açıkladı.

Ripple CTO’sundan Emtia Açıklaması

Blockchain şirketi Ripple’ın CTO’su olarak görev yapan David Schwartz, Ripple’ın yerel kripto para birimi olan XRP’nin neden emtia tanımına uyduğunu açıkladı.

David Schwartz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, her bir XRP token’inin diğer herhangi bir token ile eşit muamele gördüğü ticarette işlem gören ham bir mal olduğunu belirtti. David Schwartz açıklamasında, kripto para biriminin değerinin hiçbir kısmının, başka bir tarafın XRP sahiplerine karşı yasal sorumluluklarından kaynaklanmayacağını belirtti.

ripple ctosu xrpnin neden emtia oldugunu acikladi 2

Son yıllarda popülerliği arttıkça kripto para birimleri hakkında tüm dünya genelinde geçerliliği olan bir tanımlama bulunmuyor. Kripto para birimleri sıklıkla menkul kıymetler ya da emtia olarak anılıyor olsa da dijital varlıkların gerçek yasal durumu konusunda fikir birliği bulunmuyor.

Son olarak kripto para birimlerinin hangi tür varlık olduğunu belirlemeye yardımcı olmak için pek çok kişi 1946’da ABD Yüksek Mahkemesi tarafından oluşturulan ve bir menkul kıymet aracı için kriterleri tanımlayan Howey Testini kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala