bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Ripple CEO’su SEC Hamlesini Değerlendirdi

ripple ceosu sec hamlesini degerlendirdi

Blockchain şirketi Ripple Labs’ın CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in son hamlesinin ardından açıklamalarda bulundu. Garlinghouse açıklamasında SEC’in yasaları uygulamakla ilgilenmediğini belirtti.

Ripple Labs CEO’suna Göre SEC’in Yasalarla Bir Alakası Yok

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Blockchain şirketi Ripple Labs arasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Ripple ve SEC, XRP davasının bir an önce tamamlanmasını talep etmişti.

Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse, konu hakkında yaptığı açıklamada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun “yasayı uygulamakla ilgilenmediğini” dile getirdi. Düzenleyici konumunda olan SEC, XRP satın alımının “ortak bir işletmeye yapılan yatırım” olduğunu iddia ediyor. Sanıkların, yatırımcıları, token’i tanıtarak ve likiditesini koruyarak, token’i satın almaktan kar beklemeye yönlendirdiğini iddia ediyor.

ripple ceosu sec hamlesini degerlendirdi 2

Bir hukuk firması olan Perkins Coie, Ripple ve kurucu ortağı Chris Larsen’i token’i çevreleyen “yasal riskler” konusunda uyardı. SEC, Ripple’ın büyük XRP hissesinden para kazanmak ve token için “kullanımlar” bulmak için aslında spekülatif bir ticaret piyasası oluşturması gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte SEC’e göre, sanıklar sıklıkla XRP fiyatlarını lanse etti ve onları yükseltmek için adımlar attı.

SEC iddiasına göre Ripple, 2.1 milyar dolar değerinde XRP satışı gerçekleştirirken, bireysel sanıklar olan Garlinghouse ve Larsen ise aslında oluşturdukları kamu piyasası için 600 milyon dolar değerinde XRP satışı gerçekleştirdi. Son olarak Ripple, sanıkların XRP token satışlarının ABD dışındaki döviz borsalarında gerçekleştirdiğini iddia etmeye devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala