bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Rio de Janeiro, Kripto ile Vergi Ödemesine İzin Verecek

rio de janeiro kripto ile vergi odemesine izin verecek

Son zamanlarda birçok farklı ülke kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kullanmak için çalışmalar yapmaya başladı. Bu kez Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro‘dan bir hamle geldi.

Rio de Janeiro’dan Kripto Para Hamlesi

Bloomberg Línea tarafından yayınlanan bir rapora göre; Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro, 2023’ten itibaren kripto para birimleri ile emlak vergisi ödemelerini kabul edecek.

rio de janeiro kripto ile vergi odemesine izin verecek 2

Rio de Janeiro Belediye Binası’ndan gelen bir nota göre, şehir kripto para birimlerini Brezilya realine dönüştürmekten sorumlu olacak birkaç şirket kiralayacak. Şehir ayrıca Rio de Janeiro’nun en ünlü turistik yerlerinin resimlerini içerecek olan kendi NFT koleksiyonunu geliştirmeyi de planlıyor. 

Kentin finans ve planlama sekreteri Pedro Paulo’ya göre, amaç turizmi canlandırmak ve yerel sanatçıları NFT’lerin yardımıyla teşvik etmeyi planlıyor.

Ayrıca bu hamle Rio de Janeiro’nun ilk kripto para hamlesi değil. Daha önce belirttiğimiz üzere Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ile yaptığı görüşme sırasında şehrin hazinesinin yüzde1’ini kriptoya koyma planını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala