bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Revolut Kurucusu, Kendi Risk Sermayesi Fonunu Kurmaya Hazırlanıyor

revolut kurucusu kendi risk sermayesi fonunu kurmaya hazirlaniyorw

İngiltere merkezli dijital bankacılık uygulaması Revolut, yaptığı yeni çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor. Bu kez Revolut’un kurucusu Nikolay Storonsky, yapay zeka tarafından desteklenen kendi risk sermayesi fonunu kurmaya hazırlanıyor. 

Revolut Kurucusu Nikolay Storonsky’dan Yapay Zeka Destekli Fon

The Block‘un haberine göre; İngiltere merkezli dijital bankacılık uygulaması Revolut’un kurucusu Nikolay Storonsky‘ın QuantumLight Capital olarak adlandırılan yeni girişimi, Storonsky ve diğer yatırımcılar tarafından sağlanan fonlarla yaklaşık 200 milyon dolar değerinde olacak. 

revolut kurucusu kendi risk sermayesi fonunu kurmaya hazirlaniyors

QuantumLight Capital olarak adlandırılan yeni girişimin web sitesinde yapıla açıklama şu şekilde:

Teknik tek boynuzlu at kurucuları, miktar tüccarları, AI bilim adamları ve mühendislerden oluşan bir ekip tarafından bir teknoloji şirketi olarak inşa edildik. Fon, Aleph adlı bir makineyi kullanarak yatırım fırsatlarını belirleyecek. 

Son olarak Revolut’taki hissesi 7,1 milyar dolar değerinde olan Storonsky de fon ile ilgili olarak şunları söyledi:

Son sekiz yıldaki girişimci deneyimime dayanarak VC’lerin ürününü oldukça sinir bozucu buldum. Kötü zamanlarda kimse yatırım yapmak istemez, iyi zamanlarda ise hepsi yatırım yapmak ister. bu yüzden alınan dersler, VC’lerin oldukça istikrarsız olduğu ve bir takım kalabalık zihniyetinin olduğu yönündeydi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala