bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Resmi Gazete’de Yayınlandı: Bitcoin ve Kripto Paralara Vergi Sinyali

Resmi Gazetede Yayinlandi Bitcoin ve Kripto Paralara Vergi Sinyali 2

Açıklanan yeni Ekonomi Programında kripto para ve Bitcoin vergilendirmesine de yer verildi. Orta Vadeli Program’ın (OVP) onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı. 2021-2023 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Program’da dijital varlıkların vergilendirilmesi konusu da dikkat çekti.

Dünyanın Başka Yerlerinde Var

Türkiye’de Bitcoin ve kripto paraları kapsayan, şu ana kadar bir vergilendirme çalışması olmamıştı. Dünyanın birçok yerinde kripto paralara yönelik farklı vergilendirme yöntemleri uygulanmaya başlanırken; Türkiye’de ise bu konuda ilk olarak akla gelebilecek Elektronik Para Kanunu’nda da kripto paraların tanımlanmadığı biliniyor. Şimdi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan Yeni Ekonomi Programı bünyesinde Türkiye’de Bitcoin ve kripto paraların vergilendirilmesine yönelik ilk adım atıldı.

Vergilendirme Yakında mı?

Resmi Gazete’de 30 Eylül 2020 tarihli çıkan kararda, şu ifadeler kullanıldı:

“Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlerin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülecek, bu varlıkların suçun finansmanında kullanılmasının önlenmesine yönelik bir takip mekanizması tesis edilecektir.”

Kanunun lafzında doğrudan kripto para ifadesine yer verilmedi ancak sanal para tanımı ile birlikte vergilendirme getirileceği yönünde ipucu verildiği söylenenler arasında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala