bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Reliance Retail, Mağazalarda CBDC Kabul Edecek

reliance retail magazalarda cbdc kabul edecekfrfgf

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Hindistan genel olarak kripto para birimlerine uyguladığı katı vergi kuralları ile gündeme gelmiş olsa da bu kez CBDC hamlesi ile gündemde yerini alıyor. Çıkan son haberlere göre; Hindistan’ın en büyük perakende zincirlerinden biri olan Reliance Retail, ülkenin yakın zamanda piyasaya sürdüğü CBDC‘nin benimsenmesini hızlandırabilecek bir hareketle dijital rupi cinsinden perakende ödemeleri kabul edecek.

Reliance Retail, CBDC Kabul Edecek

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Hindistan da CBDC’ler ile ilgilenen ülkeler arasında. Hindistan’ın en büyük perakende zincirlerinden biri olan Reliance Retail, dijital rupi için mağaza içi desteği başlatmak için ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank ve fintech Innoviti Technologies ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

reliance retail magazalarda cbdc kabul edeceksas

Perakende devi yaptığı açıklamada, e₹-R adı verilen ülkenin CBDC‘si ile ödeme yapmak isteyen müşterilere mağazada taramaları için dinamik bir dijital rupi kabul QR kodu sağlanacağını söyledi.

Reliance Retail Direktörü V Subramaniam yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Mağazalarımızda dijital para birimi kabulüne öncülük etmeye yönelik bu tarihi girişim, şirketin Hintli tüketicilere seçme gücü sunma konusundaki stratejik vizyonuyla uyumludur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala