bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

RBI, CBDC’yi Finansal İstikrarla Uyumlu Hale Getirdi

rbi cbdcyi finansal istikrarla uyumlu hale getirdigs

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Özellikle Hindistan Merkez Bankası (RBI) kripto paralar ve CBDC‘ler konusunda açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak Hindistan Merkez Bankası (RBI) merkez bankası dijital para birimlerinin para politikası hedeflerine değindi.

RBI, CBDC Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Merkez bankası yıllık raporunda, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tasarımını para politikası hedefleri ve finansal istikrarla uyumlu hale getirdiğini söyledi.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Şubat ayında RBI’nin Blockchain tabanlı bir dijital rupi geliştireceğini duyurmasının hemen ardından konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya başladı diyebiliriz.

rbi cbdcyi finansal istikrarla uyumlu hale getirdifd

Hindistan’ın Finans Yasası, 2022, yaklaşmakta olan dijital rupi için yasal bir çerçeve sağlamak için 1934 RBI Yasasında bir değişiklik içeriyordu. Hindistan, kripto para gelirlerine yüzde 30 vergi uygulayarak dijital varlık yatırımlarını caydırırken, kıdemli merkez bankası yetkilileri varlıkları yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tasarımını para politikası hedefleri ve finansal istikrarla uyumlu hale getirdiğini söyleyerek, canlı ve aktif bir kripto para ekosistemi, bir ülkenin itibari para birimine alternatif ödeme yöntemleri sunabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala