bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,972.41 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.19 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 579.64 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 149.93 0.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527349 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502281 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159172 2.06%

RBI, Blockchain Projesi için Yerel Bankalar ile Birlikte Çalışıyor

RBI Blockchain Projesi için Yerel Bankalar ile Birlikte Çalişiyor 1

Blockchain teknolojisi 2008’de Bitcoin ile birlikte hayatımıza girdiğinden bu yana çok şey değişti. İlk başta sadece Cryptopunk akımının güçlü bir kozu olan Blockchain, günümüzde finans devlerinden özel şirketlerin altyapısına kadar birçok alanda aktif olarak kullanılıyor. Son olarak Hindistan Merkez Bankası (RBI) da Proof of Concept konsensüsüne sahip Blockchain projesi geliştirmek için kolları sıvadı.

RBI, Blockchain Projesi için Yerel Bankalar ile Birlikte Çalışıyor

RBI, Blockchain Projesi için Birçok Şirketle İş Birliği Yapıyor

Blockchain teknoloji merkezinde bulundurduğu değiştirilemezlik ve verimliliği ile son dönemde birçok banka tarafından aktif olarak kullanılıyor. Teknoloji şirketleri tarafından da Blockchain odaklı çözümlerin artması ile birlikte merkez bankaları da çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Economic Times tarafından paylaşılan habere göre, Hindistan Rezerv Bankası (RBI), HDFC Bank (HDFCBANK), ICICI Bank (ICICIBANK) ve State Bank of India (SBIN) gibi yerel bankalar ile birlikte geliştirdiği Blockchain, dolandırıcılık ile mücadele edecek.

Merkez bankası Blockchain teknolojisini temel bankacılık sisteminin bir parçası yapmak istiyor ve bu projeyi konseptin gerçek dünyada kullanıldığını göstermenin bir aracı olarak kullanacak.

IBM (IBM), Corda Technologies ve Belçika merkezli SettleMint’ın da proje için teknolojik destek sağladığı detaylar arasında yer alıyor. Bu şirketlerin de desteği ile RBI Proof of Concept tabanlı ağını hızla tamamlamayı planlıyor.

Proof of Concept Nedir?

Türkçeye Kavram kanıtı olarak geçen PoC, fikrin pratikte uygulanabilir olduğuna dair onay elde etmek için belirli bir varsayımı test etmeyi içeren genel bir yaklaşımdır. Başka bir deyişle, yazılım ürününün veya ayrı işlevinin belirli bir iş sorununu çözmek için uygun olup olmadığını gösterir. Bu sistemler genellikle yazılım geliştirilme aşamalarında test sonrası aşamalarda kullanılır. Blockchain teknolojisinde ise bu sistemler büyük boyutlu verilerin ağdaki güvenliğinin sağlanması ve işlenmesi için kullanılır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala