bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,408.79 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,268.49 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 614.86 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 157.77 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544991 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.495093 4.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161463 2.02%

RBI Banka Kartı ile Token Hizmetlerine İzin Verdi

RBI STUDY

Kart verilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla, Hindistan Merkez Bankası (RBI), token’laştırma kapsamını genişletti ve kart veren kuruluşların token hizmeti sağlayıcıları olarak hareket etmesine ve banka kartı ile token hizmetlerine İzin verdi. 

Tokenizasyon hizmetleri kapsamında, kartlar aracılığıyla işlemleri kolaylaştırmak için bir alternatif oluşturuldu. 

Salı günü RBI, cihaz tabanlı token’laştırma konusunda, borsaların gerçek kart verilerini depolamasını engelleyecek şekilde kart dosyası yapılandırma hizmetlerini genişletti. Böylece kullanıcılar artık banka kartı ile token işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Dosyadaki kart tanımı, gelecekteki işlemleri işlemek için ödeme ağ geçidi ve satıcılar tarafından depolanan kart bilgilerini ifade etmekte.

RBI tarafından bulan açıklamalardan bazıları şu şekilde: 

“Kart veren kuruluşların, token hizmeti sağlayıcıları olarak, banka kartı ile token hizmetlerine izin verilmiştir. Cihaz tabanlı tokenizasyon çerçevesini CoFT hizmetlerine genişletirken, kart verilerinin kullanımı, ek kimlik doğrulama faktörü gerektiren açık müşteri onayı ile yapılacaktır”

0379 637492432914020673

Kararın, kart işlemlerinde kolaylık sağlarken, kart verilerinin güvenliğini de güçlendireceğini söyleniyor. 

RBI, ödeme işlem zincirindeki birçok kuruluşun, çevrimiçi kart işlemlerini gerçekleştirirken kullanıcılar için kolaylık ve rahatlık faktörüne atıfta bulunarak gerçek kart ayrıntılarını sakladığını söyledi. 

Bazı borsalar müşterilerini kart bilgilerini saklamaya zorunlu kılmakta. Bu tür ayrıntıların çok sayıda üye işyerinde bulunması, kart verilerinin çalınma riskini önemli ölçüde arttırıyor. Bu tarz çözümler daha güvenli ticaretin yapılmasına olanak tanıyor.

Banka Kartı Bilgileri Problem Yaratıyor

Çoğu aracı borsa, kullanıcıların işlem yapabilmesi için banka kart bilgilerini detaylı olarak talep ediyor. bu da yaşanabilecek herhangi bir saldırı durumunda kullanıcıların verilerini kaybetmesine sebep olabiliyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmada yaklaşık 500 bin kişinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı. RBI’nın verdiği bu karar kullanıcıların çok daha rahat bir şekilde kripto para ticareti yapabilmesine olanak tanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala