bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

Ray Dalio, ABD Hükümetinin Bitcoin’e (BTC) Sermaye Akışını Yasaklayabileceğini Düşünüyor

dalio

Milyarder Ray Dalio, LinkedIn gönderisinde oldukça önemli açıklamalar yaptı. Dalio, ABD hükümetinin, Bitcoin’e (BTC) ve altına sermaye akışının yasaklanabileceğini ifade etti.

Dalio, varlık sınıflarındaki akışın manipüle edilmesi için “şok edici” vergi artışlarının yaşanabileceğini düşünüyor.

“Tarih ve mantık rehber olarak alınacaksa, para sıkıntısı çeken politikacılar vergileri arttıracaklar ve varlıkların farklı alanlara kaymasından da memnun olmayacaklar. Böylelikle bir şekilde yasak koyabilirler. Özellikle Altın ve Bitcoin gibi varlıklara yapılan sermaye akışı konusunda bu yasaklar gelebilir. “

Nakit Hala Çöp

Ray Dalio, Bitcoin’e açık bir biçimde göz kırpmaya da devam etti. Dalio yatırımcıları dolar yerine daha yüksek getirili varlıklara yatırım yapmaya çağırdı. Milyarder nakit paranın çöp olduğun konusundaki fikrini savunmaya devam ediyor ve yatırımcılara ellerinde nakit para bulundurmama konusunda çağrı yapıyor.

“Nakit paranın çöp olduğuna ve olmaya da devam edeceğine inanıyorum. Nakit para enflasyon karşısında negatif getirilere sahip. Elde nakit para tutmak yerine daha yüksek gelir sağlayan varlıklara yönelmeyi tavsiye ediyorum.”

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala