bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,096.71 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.54 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.71 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 154.28 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544097 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516388 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157988 0.78%

Quentin Tarantino, Pulp Fiction NFT’si Nedeniyle Dava Edildi

quentin tarantino pulp fiction nftsi nedeniyle dava edildi

1994 yapımı kült film Pulp Fiction’ın yönetmeni Quentin Tarantino, planlı NFT satışı konusunda bazı yasal zorluklarla karşı karşıya. Öyle ki Pulp Fiction başta olmak üzere diğer birçok Tarantino filminin yapımcılığını yapan Miramax, Pulp Fiction’ın haklarına sahip olduğunu iddia ederek yönetmene dava açtı.

Yapım şirketi, Tarantino’nun “Pulp Fiction NFT planlarını Miramax’tan gizli tuttuğunu” iddia etti. Miramax ayrıca Tarantino’nun sözde saklı haklarının kendisine NFT planlarını takip etme hakkı verdiğini iddia ettiğini de söyledi. 

quentin tarantino pulp fiction nftsi nedeniyle dava edildi 2

Quentin Tarantino’nun başı Pulp Fiction NFT’sini Yüzünden Ağrıyabilir

Pulp Fiction 1994 yılında vizyona girdi ve Tarantino’ya En İyi Orijinal Senaryo dalında Akademi Ödülü kazandırdı. Yapımcı Miramax ise yeni gerçekleşen NFT satışı için sunduğu şikayette sözleşmenin ihlali, haksız rekabet ve ticari marka ihlali iddiasında bulundu. Miramax’in ortaya çıkan mahkeme belgelerinde, şu ifadeler dikkat çekti:

“Tarantino’nun davranışı, Miramax‘ı, Miramax’ın en ikonik ve değerli film mülklerinden biriyle ilgili sözleşme ve fikri mülkiyet haklarını uygulamak, korumak ve korumak için değerli bir işbirlikçiye karşı bu davayı açmaya zorladı. Kontrol edilmediğinde, Tarantino’nun davranışı başkalarını Miramax’ın kendi girişimine dahil olduğuna inanmaya yönlendirebilir. Ayrıca başkalarını da benzer anlaşmaları veya teklifleri takip etme haklarına sahip olduklarına inanmaya yönlendirebilir; oysa aslında Miramax, geliştirme, pazarlama, ve derin film kütüphanesiyle ilgili NFT’leri satma hakkına sahiptir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala