bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Quentin Tarantino, NFT Davasında Anlaşmaya Vardı

Quentin Tarantino NFT Davasinda Anlaşmaya Vardi

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, yapım şirketi Miramax ile bir NFT davası içindeydi. Quentin Tarantino, yapılan son mahkeme başvurusuna göre, uzun süredir devam eden NFT davasını yapım şirketi Miramax ile sonuçlandırdı.

Quentin Tarantino, NFT Davasında Anlaşmaya Vardı

Quentin Tarantino NFT Davasında Uzlaşmaya Gitti

Her iki taraf da, Kasım 2022’de Tarantino’nun Miramax’ın yeniden dağıtım haklarına sahip olduğunu iddia ettiği ve Tarantino’nun yönetmen koltuğunda oturduğu sevilen “Pulp Fiction” filminin görüntülerini kullanarak NFT’leri yayınlayacağını duyurduğunda başlayan davada anlaştıklarını açıkladı. Tarantino ve Miramax yaptıkları ortak açıklamada, “Taraflar bu konuyu geride bırakma konusunda anlaştılar ve olası NFT’ler de dahil olmak üzere gelecekteki projelerde birbirleriyle iş birliği yapmayı dört gözle bekliyor.” dedi.

Tarantino ve Miramax’ın bu dava özelinde hangi şartlarla uzlaştıkları açıklanmadı. Ocak 2022’de Tarantino’nun koleksiyonundan ilk NFT açık artırmada 1 milyon doların üzerinde bir fiyatla alıcı bulmuştu. Dava pek çok kişi tarafından web3 ortamında uygulanan web2 telif hakkı yasalarının klasik bir örneği olarak görüldü. Tarantino’nun hukuk ekibi, filmin yayınlandığı tarihte var olmayan NFT’lerin yeniden dağıtım için kısıtlı ortamların kapsamı dışında kaldığını iddia etmişti. NFT koleksiyonu, sadece sahipleri tarafından görüntülenebilen “gizli” NFT’leriyle tanınan SCRT Blockchain ağında bulunuyor. Söz konusu NFT’lerin bu Blockchain ağında yer alması da davanın konusuydu zira Miramax hangi NFT’lerin satışa sunulduğunu bilmiyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala