bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Qualcomm, 100 Milyon Dolarlık Metaverse Fonu Başlattı

qualcomm 100 milyon dolarlik metaverse fonu baslatti

Metaverse kavramının hızla benimsenmesi ile beraber bu alana yapılan yatırımlar da artıyor. Bu kez dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Qualcomm’dan bir hamle geldi. Qualcomm, 100 milyon dolarlık Metaverse fonu başlattığını duyurdu.

Qualcomm’dan Metaverse Yatırım Fonu

Dünyanın önde gelen en büyük telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm‘un başlattığı metaverse fonundan elde edilen gelirler, şirketin Ventures kolu aracılığıyla girişim yatırımları ve Qualcomm Technologies’den sağlanan hibelerin bir kombinasyonu yoluyla dağıtılacak. Alıcılara ayrıca yeni donanım, hizmetler ve pazarlama fırsatlarına erken erişim sağlanabilecek.

qualcomm 100 milyon dolarlik metaverse fonu baslatti 1

Qualcomm Başkanı ve CEO’su Cristiano Amon metaverse fonu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Hem tüketicinin hem de işletmenin meta veri tabanı oluşturmasına ve etkileşime girmesine ve fiziksel ve dijital dünyaların birbirine bağlanmasına olanak tanıyacak çığır açan platform teknolojisini ve deneyimlerini sunuyoruz. Snapdragon Metaverse Fund aracılığıyla, bu yeni nesil uzamsal hesaplamaya girerken mümkün olanın sınırlarını zorlarken her büyüklükteki geliştiricileri ve şirketleri güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.

Son olarak hatırlatmak gerekirse Las Vegas’ta düzenlenen CES2022’de Qualcomm ve Microsoft ile artırılmış gerçeklik için çip geliştirmek ve bu çipleri yazılım platformlarına aktarmak için birlikte çalışacaklarını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala